Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy kell elképzelni egy...

Hogy kell elképzelni egy edzőtermet? És mennyibe kerül? Érdemes egyáltalán elmennem?

Figyelt kérdés

Van rajtam némi túlsúly (164 centihez 72-74 kiló vagyok). Régen táncoltam, de már évek óta nem csináltam semmit. Néhány hete elkezdtem itthon tornázni, elég bénának érzem magam :D Néhányszor futni is voltam, de csak kb. 2.5-3 km-t egy alkalommal. Nem vagyok túl fegyelmezett, és nem is tudom, mit kellene csinálni, hogy jobb formába kerüljek.

Így érdemes elmenni valahová? Sose voltam még ilyen helyen és fogalmam sincs, hogy mit csinálnak ott az emberek. Segít valaki az ilyen elveszett bárányoknak? :D

A másik fontos kérdés, hogy úgy összesen mennyi kezdő kiadással számoljak? Nincs megfelelő cipőm, se ruhám. Amiben futni mentem, na az nem olyan holmi, amiben emberek közé lehet menni. Se sportmelltartó, meg nem is tudom még, mi kellhet. Mennyibe kerül ezeket megvenni?

Ha segítséget szeretnék, akkor külön személyi edzőt kell felfogadni vagy segítenek? Ti a helyemben elmennétek?

Előre is köszönöm! :) 27N

2015. jún. 9. 15:25
 1/2 kovpet ***** válasza:

Az étkezésről nem írtál semmit, pedig a fogyás azon múlik.

Persze, érdemes edzeni is, hogy ne veszíts izmot.

A teremben van edző általában. Ő segít, azért van. Van, hogy a bérlet tartalmazza az edzéstervet, de lehet, hogy külön kell fizetni azért, hogy egy személyi edző összeállítsa és megmutassa hogy merre hány méter. Ez pár ezres óránként, de csak egyszer kell egy óra kb, nem kell, hogy mindig melletted álljon az edző :)

De az edzőtársak is segítenek, csak hát egy órát azért senki nem fog neked magyarázni a saját edzése kárára.

A ruha nem számít. Kényelmes legyen és vigyél váltócipőt. Meg törölközőt (a gépekre meg így nyáron egyet magadnak sem árt). Egy bicajos kesztyű sem árt, hogy a súlyok ne csináljanak bőrkeményedést a kezeden. Kb egy ezres egy ilyen, persze van profi gyúrós kesztyű drágábban is. De jó 2db szivacs is, vannak, akik arra esküsznek.

Meg nyilván lehet venni edzőruhát sok tízezerért is, de nem szükséges.

2015. jún. 9. 15:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem menjél nyugodtan.

Egy személyi edző lehet hasznos lenne. Elsőnek keress egy kondi termet, ami szimpatikus és árban megfelel. nem tudom hol laksz, de pesten rengeteg kondi van. beírod a google-ba és rengeteget össze tudsz hasonlítani egymással árban, vannak személyi edzők is az oldalukon. érdemes egyet felhívnod és megérdeklődd, hogy mennyiért edz és, hogy működik ez nála.

Maga a kondi bérlet termenként változó. Én 6ezerből megúszom, de van 10-20ért is. Van olyan kondi, ami csak női, ha pl zavarnak a férfiak.

Ruhára nem kell sokat költened. Egy kényelmes cipő, póló és nadrág kell. A cipőt csak benti használatra használd, ha megvetted és ne menj ki vele mondjuk futni, mert a teremben senki nem örül, ha valaki saras cipővel áll a futógépre. Általában bent nem segítenek. Az én rutinom így néz ki:

-bemegyek köszönök mindenkinek

-megveszem a jegyemet, vagy oda adom a bérletemet

-kapok egy türcsit és megyek átöltözni és kezdek (volt személyi edzőm, van edzéstervem, segítettek pénzért). az én edzőm alkalmanként 3000ft-ot kért el. 4x mentem hozzá, amíg végig vettük az edzéstervezemet és nem kaptam meg kinyomtatott verzióban. van olyan, aki nem így csinálja, hanem melletted van és nem ad kézhez edzés tervet és minden alkalomért fizetsz és ott van közben. ilyen edzővel is találkoztam, nem tudom mennyit kér érte.

Az én terem cuccom max 15ezer volt, cipővle, pólóval,nadrággal együtt. emellett a bérletet vettem még meg +6ezer. a személyi edzőt nekem egyszer kellett kifizetnem, már megy magamtól. max, ha megunom az edzéstervét később felkérem újra, hogy írjon nekem újat. fontos, hogy legyen olyan, aki megmutatja, hogy hogyan használd helyesen a gépeket.:)

Bocsi, ha kusza voltam, remélem tudtam segíteni.

2015. jún. 9. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!