Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek visszaíratkozzak...

Szerintetek visszaíratkozzak bokszolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok 15 éves vagyok.

Kb 1 évet boxoltam, 3 hónapja hagytam abba,mert rengeteg volt az elfoglaltságom.

Igazából az edzővel van bajom..

Ki van gyúrva,évtizedek óta csak edz, teljesen az agyára ment az 50 es karja.. Mikor beiratkoztam, ugye voltunk sokan az edzésen,és rengeteg olyan ember volt,aki nagyon rommá vert az első pár hét/hónapban heti 4x. Az edző nem szólt erre semmit,mert szerinte ebből áll a boksz,hogy egy tapasztalt( szerintem már pár hónap is sokat számít,egy kezdő ellen) hülyére ver egy kezdőt.. Aztán ugye eljártam,nagyon sokan ezért hagyták abba,mert végülis akivel szemben álltál,az nem az ellenfeled volt hanem az ellenséged.. Aztán 4-5 hónap után,már baszogatott folyamatosan az edző,hogy verjek már oda nagyobbakat a kezdőknek.. Közbe meg szerencsétlenek azt sem tudták,melyik bolygón vannak a 2. ütés után.. Azt persze hozzá kell tenni,hogy az a bizonyos c-kategóriás társadalom nem nagyon bírta elviselni,ha edzésen egy párat bekapott,és volt hogy a terem előtt megvártak 4-5en.

Igazából arra lennék kíváncsi,hogy ez minden helyen így megy,hogy a gyengébbeket hülyére verik? Maga a sport az tetszett,csak ez a mentalitás nem,hogy azt aki nem olyan jó mint te,azt nagyon el kell verni(főleg ha neki ez még csak a 2. edzése)...

Szerintetek megpróbáljam egy úgy "klubban"? Vagy ez mindenütt ilyen?

2015. máj. 27. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez nem így menne. Sajnos kifogtál egy hülye klubbot. Normális helyen a tapasztalt segíti a kezdőt s nem megveri. Kifogtál egy tipikus alsó kategóriás edzést. Főleg a "C"-k miatt nem ajánlom. Nehogy megszurkáljanak. Edzőtársat meg értelmes helyen nem vernek agyon. Főleg nem kezdőt. Becsúszhat 1-2 sérülés de nem úgy, hogy az Orsós Józsi 80 kilósan bedarál egy 50 kilós fehér kiscsávót, aki még az életbe még csak kezet se emelt senkire. Meg kell próbálni egy új klubbot. Nem mindenütt megy ez.
2015. máj. 27. 16:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Azért, hogy megalázzanak pedig nem érdemes odavinni havi 3000 Forintot vagy mennyit. Ha pedig eddig nem tudtak hülyére verni a rétinégert, akkor hagyd. Egyébként az ilyennek tényleg oda kell vágni, izomból verni ahogy bírod. Csak akkor van baj amikor edzés után 10-15 nem napon barnult "megvár".
2015. máj. 27. 16:45
 3/10 A kérdező kommentje:

Értem. 16:45 ez most inkább neked szól!

Véleményem szerint ez most nem a faji különbségről szól,hogy azért mert "c" kategóriás nagyon el kell verni egy EDZÉSEN.Előszöris,mert ha engem ver el egy sokkal tapasztaltabb "c"-s akkor az nem esik túl jól. És itt ne arra gondoljatok,hogy 1-2t bekapsz,hanem amikor már kaptál 3 erős gyomrost,összegörnyedsz kettősvédelembe,de közbe folyamatosan nyomja a felütéseket a fejedre,májadra,az szerintem már nem nevezhető "edzés/sport" kategóriának.

Másik pedig,hogy aztán én ebből nem akarok semmiféle személyes konfliktust az edzés utánra...

Mindegy,megpróbálok keresni egy normális helyet,ahol lehetőleg a tapasztaltabbak/izmosabbak nem azért járnak oda,mert kissebségi komplexusuk van,és ott a gyengébbeken töltik ki.

2015. máj. 27. 16:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindkettőt én írtam amúgy. Tudom, hogy nem a fajról szól, csak nem szeretem amikor valakit fajilag diszkriminálnak. Ez történik akkor ha te mondjuk kínai vagy, a fehérek meg összevernek, de még nekik áll feljebb. Az edző dolga lenne, hogy ráparancsoljon a tanítványára, hogy elég. Én ha meglátok egy ilyen helyzetet, mindig bedühödök és ütöm ahol bírom, nem érdekel a fájdalom. Nyilván nem arra számít viszont egy tök kezdő, avatatlan valaki, hogy hülyére verik. Ők azok akiket igazságtalanul nyomnak le, mert nincs harci tudásuk, a nagyobb gyerek meg kiéli magát. Gondolom amúgy, hogy nem sokat tanított az ürge, az izomembereket meg versenyekre küldözgette és csak velük foglalkozott. Egyáltalán mondott valamit, hogy például hogy lehet kikerülni egy gyomrost? Volt ott védekezés vagy iskolázás valamilyen formában?
2015. máj. 27. 17:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen,nagyon sokat tanultam, csak nekem egyszerűen nem jött be ez a brutalitása. Valamiért ő mindíg úgy csinálta,hogy rengeteget zsákoltunk árnyékoltunk teknikáztunk,de mikor küzdelem volt,nem érdekelte,hogy verték egymást a tanítványai.Dehát mindíg vannak az embernél erősebbek! Azért is iratkoztam be,mert volt jópár emberrel konfliktusom,és jobbnak láttam,ha még az edzésen lenyelem a pofonokat,minthogy az utcán váratlanul érjen.
2015. máj. 27. 17:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten át tudom érezni miért írtál, én 2 évet boxoltam ott is volt 1-2 újmagyar de szerencsére nem tűntek balhésnak, bár lehet csak amiatt mert tudják hogy itt keményen meg lettek volna szopatva, hanem a haverjaik meg a cshálád.... édes istenem. Mindegy is, sajnos a boxról általánosságban elmondható hogy a legelterjedtebb küzdősport lévén nagyon sok a rossz edző és rossz "tanonc", akikbe a rossz edző nem veri bele azt hogy aki termen kívül akar verekedni az szépen szólva nem jár jól stb stb. Nekem ez az egyik kiváltó ok volt hogy a boxot abbahagytam, most ősztől elkezdek thai boxolni. Ha te sem akarsz nagyot csalódni megint akkor neked is ezt ajánlom, vagy legalább is olyat ami nem box. Sokkal fejlettebbek mind az edzők, mind akik járnak edzésre, és ezzel nem csak a levegőbe beszélek, én is és rengeteg közeli haverom tapasztalta már.

Nem akartam így leírni, de a boxot sajnos sokan hívják a cigányok sportjának is. És most mindenki tudja hogy nem magáról a rasszról beszélek, hanem azokról a bizonyos romákról akik a rossz célja érdekében tanulják a sportot. Ha a boxon kívül más is én tényleg csak ajánlom neked hogy kezdd el inkább a muay thait, kick boxot, mma, tkd, karate stb. Hidd el, az edzők is értelmesebbek javarészt. (Hatalmas tisztelet a kivételnek, a boxedzőmet én például nagyon szerettem!!!)

2015. máj. 27. 19:29
 7/10 A kérdező kommentje:

Sajnos,itt a kisvárosomban csak box/karate/birkó/és elvileg thai box edzés folyik.

Igazából,lehet már valamit cserélődött a társaság,meg egy részüket szerettem nagyon,mert hétvégén lementünk egy sörre,vagy valami,de ez már az értelmes 20+feletti korosztály volt,akik tényleg sportolni jártak oda.

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

2015. máj. 27. 19:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Még azért annyit hozzátennék az előttem szólóhoz, hogy minden küzdősport edzésen lehet C-kategóriás csillagharcos. Nekem egy ismerős fejét pont egy ilyen térdelte, könyökölte szét egy thai-box edzésen. Az illető mellesleg verőlegény volt, tehát hasznosította az edzésen megszerzett tudást. Az igaz, hogy a box olcsó, sőt ha heti 5 edzésre mész, akkor meg szinte semmibe se kerül a legtöbb egyesületnél. A box mindig is az alsóbb rétegek sportja volt a focival együtt. Angliában például ezeket a munkásréteg űzte, míg a jómódúak vívtak például. A régi edzéseken pedig szokás volt az első alkalommal a tanítvány elverése, hogy lássák elmegy-e a bunyótól a kedve. Bizony még Papp László is így kezdte. Azóta viszont finomodtak a dolgok. Nem azt mondom, hogy agyon kell egymást verni, de a sparring legyen. A mai világban meg nagyon el vannak puhulva az emberek, tehát ha most egy átlag kezdő, aki még sose verekedett, kap a képére egy nagy fülest az első edzésen lehet, hogy többet le se megy. Van ahol meg például sparring sincs. A legutóbb megnéztem egy ilyen kókler edzést. Ott még a zsákhoz se nagyon fértem oda, mert a 2 éves kisgyerektől a nyugdíjas nagyiig mindenki ott volt.
2015. máj. 27. 20:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, ez is teljesen jogos hogy a másik véglet meg ez, hogy egy sakk délutánon hamarabb kapsz egy bal horgot mint egyes edzéseken, meg a sparring is kell.

Azért a nagy átlagot tekintve mindenképp kijelenthető hogy más küzdősportokban kevesebb az ilyen személy, épp az anyagiak, vagy az elterjedtség miatt. Nem szeretnék várost mondani csak a félreértések elkerülése érdekében, de épp itt ahol élek van egy edző aki összeszedett egy olyan önkormányzati támogatást amivel lehetővé teszi hogy az edzések ingyen vannak, és ezt most nem azért mondom mert hogy ő olyan jószándékú becses, csak a versenyekre koncentráló egyéneket nevel ki. (Hozzáteszem ez egy durván 30-32000 fős város, és most csak úgy tudnék fejből 4 edzőt mondani aki rendszeresen tart edzéseket, meg aláírom hogy aránylag jó hírnevük is van, sok tényleg sikeres boxoló tanul náluk. Na most bejött ez a támogatott ürge, becsődült hozzá a sok újmagyar ingyen, amiből ő kapja a még több támogatást, csak mindenki elfeledi hogy utána belőlük nem a visszafogott boxos lesz...

Persze lehet csak én vagyok vele így, de mivel ezt kicsit unom - durván másfél éve, megtörtént eset - hogy látatlanba cigányozott 1 srác ilyen "haverom haverjának a szomszéd macskájának a kisnyula" ismerettségi alapon mert boxolok :D sajnos nekem ez egy kicsit sok, váltok muay thaira, nyilván másik oka az hogy lábmunkát eleve régóta szerettem volna már tanulni.

2015. máj. 27. 21:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Igazad van.
2015. máj. 27. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!