Futni szeretők, mitől van a következő panaszom?
+ futótechnika, bemelegítés, lenyújtás, futócipő-
+ egyéni érzékenység, testalkat (anatómia), egyéni jellemzők
Tetszene? Küldj képet priviben. :D
Igen, amiket felsoroltál, ezek okék, de a legjobb és leghatékonyabb zsírégető edzés az a futás. A többi mind utána jön.
Btw ha szeret futni, miért ne csinálja? Én is rendszeresen futok, ezzel most a futótársadalmat védem. "Szégyen a futás, de hasznos." :D
Ok, nem mondok ellent.
Hogyan hat a futás a metabolizmusra, inzulinszintre, glukagonszintre.. szerintem mégis csak a napi 24 órában releváns metabolikus/hormonális egészség az érdemleges (ami nagyrészt az étrenden múlik, ellenvetés?) nem pedig az 1 - 1,5 óra futás.. amit miért is ne csináljon.. hmm.. mert látványosan nem bírja.
Dobok képet, ahh, óvatosan megnyitni.
Ez a 45%-os iszonyú nagy ostobaságokat beszél. Valószínűleg azt hiszi, hogy mivel ő nem fut, ezért már ért is annyira a futáshoz, hogy véleményt mondjon róla és lebeszéljen másokat. Nos, a szakértelemhez ennél picit több is kell. :-)
Amiben futsz, az igazi futócipő? Tehát nem edzőcipő, sportcipő, hanem futócipő?
Hány kilométer van benne?
Van túlsúlyod?
Emelted az edzésadagodat mostanában?
Amikor megfájdul, kipihened rendesen vagy csak addig vársz, amíg elmúlik a fájdalom, és futsz megint?
Diagnózist persze orvos adhat vizsgálat alapján, de így nulladik közelítésben azért azt mondanám, hogy a sípcsont menti fájdalom a csonthártyagyulladás tipikus tünete, jó eséllyel egy ilyennek vagy a büszke tulajdonosa.
Nem azért értek a futáshoz, mert én primitív edzésekre sajnálom az edzésidőmet.
Hanem mert van némi fogalmam az emberi anatómiáról és a mozgásról is. Meg némi tapasztalat. Csak ennyi, semmi több.
Mit tesz isten, nekem is van anatómia-élettan vizsgám és eü. végzettségem, aztán mégsem nagyon látom alapját, hogy miért is kéne így lekezelni az ember legősibb és legtermészetesebb mozgásformáját (amely mellesleg egy csomó más sportnak is az alapja).
Azt már tudjuk rólad, hogy látványosan lenézed a futókat, primitívnek tartod a futást, sznob vagy és (avagy ezért) az intelligenciát másféle mozgásformákhoz kapcsolod. Szerintem ennek alapján olyan ember vagy, akinek a véleményére nem érdemes adni, és nem tudsz a kérdezőnek érdemben segíteni. Ha kicsit körülnéznél a futótársadalomban, mondjuk kifejezetten a többdiplomás értelmiségi hölgyek között is, akik az én ismeretségi körömben hemzsegnek, akkor sajnos kénytelen lennél felülvizsgálni a nézeteidet vagy új ideológiákat kitalálni, hogy ők miért nem számítanak, de felteszem, ettől megkíméled magad.
Az eü vizsgád irreleváns, ne tartsd túl nagynak.
A rólam alkotott kép erősen elhamarkodott prekoncepció. Lehet, hogy némi alapot adtam hozzá, ettől függetlenül téves (bár ez tök mindegy).
Lenézem a futókat.. ha így lenne, ez kizárólag engem minősítene, az én bajom, ha lenézek másokat. De tényleg irreleváns ez is.
A többdiplomás értelmiségi nőknek halvány gőzük sincs az értelmes mozgásról, ezért is futnak. Talán nem a több diplomával kellett volna törődniük. Talán következő életükben majd másképp csinálják, bár az ő dolguk. Ők számítanak, az edzésük meg primitív. Továbbra is el lehet szórakozni azzal, hogy félreértelmezzük amit írok, el lehet szórakozni azon, hogy miért vagyok 'utálható', én nem fogom védeni magam, rég nem az én asztalom..
A kérdezőnek szerintem írtam, hogy hagyja a futást, találhat sokkal jobb edzést. Idővel mások is rájönnek erre. Nem mindenki, de akinek rá kell jönnie az idővel rájön.
"A rólam alkotott kép erősen elhamarkodott prekoncepció."
Ha valaki hülyeségeket beszél, aztán hülyének nézik, az vajon mitől prekoncepció?
"Továbbra is el lehet szórakozni azzal, hogy félreértelmezzük amit írok, el lehet szórakozni azon, hogy miért vagyok 'utálható', én nem fogom védeni magam, rég nem az én asztalom.. "
Te teljesen félreérted a dolgokat. Nem te és a véleményed "utálható", egyszerűen ostobaságokat írsz. Ez ténykérdés. Sokan megvetik az ostobaságot, és az ostobaságok terjesztőit. Aztán vannak a hozzád hasonló ostobák, akik ilyenkon szeretnek a meg nem értett zseni képében tetszelegni.
Ezen a fórumon valami miatt időről-időre felbukkanak a hozzád hasonló sérült emberek, akiket valami nagy trauma érhetett gyerekkorukban (megbuktak Cooper teszten vagy valami hasonló), és azóta keresetlenül erőltetik kereszteshadjáratukat a futás ellen. Nem kicsit szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!