Miért van az hogy sok sovány embernek sokkal nagyobb ereje van mint egy kövérebb embernek?
Szkanderben nem tudom. Általánosan verekedésre viszont egyszerű a dolog. Arányok. Itt egy példa (a számok realitását ne nézzük, csak magát az arányokat akarom szemléltetni)
F=m*a
A nagyobb tömeget nehezebb (lassabban lehet) mozgatni. Valószínűleg a kis termetűeknek nagyobb a gyorsaságuk, mint amennyivel kisebbek:
F1: kis ember által kifejtett erő
m1: kis ember tömege
a2: kis ember ütési sebessége
F2: nagy ember által kifejtett erő
m2: nagy ember tömege
a2: nagy ember ütési sebessége
A feltevés:
F1=F2 , azaz
m1*a1=m2*a2
Ha m1=60kg, m2=100kg,
60a1=100a2 | /100
60a1/100=a2 | /a1
60/100=a2/a1
Tehát a kis termetű, ha 0,6-del gyorsabb, mint a nagy, akkor ugyanakkora erőt fejt ki. Szóval elég 0,7-del gyorsabbnak lennie, és már ő az erősebb. A lényeg, hogy a kisebb tömegű ember gyorsasága(karjának gyorsulása) arányaiban legyen nagyobb, mint a testtömegük aránya.
Ennél megkavartabban nem is mondhattam volna :D Szkandernál tényleg nem tudom, hogy miért, de verekedésben egyszerűen a gyorsaság miatt. Lehetne még lendületet is számolni, mert akkor nem gyorsulással hanem sebességgel kéne számolni, de onnan nehezebb átvinni erőbe :D
!Kamlyn - 53/F!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!