Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért van az hogy sok sovány...

S.J kérdése:

Miért van az hogy sok sovány embernek sokkal nagyobb ereje van mint egy kövérebb embernek?

Figyelt kérdés
Pl látam már olyan Skanderezéseket, hogy a vékony szálás karral ugy lerakta a masikat hogy na.Annak pedig kétszer akkora kara volt.

2015. ápr. 9. 16:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Az, hogy láttál már szkanderezést nem nevezhető valami reprezentatív bizonyítéknak arról, hogy a sovány embereknek nagyobb az erejük.
2015. ápr. 9. 16:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Szkanderben nem tudom. Általánosan verekedésre viszont egyszerű a dolog. Arányok. Itt egy példa (a számok realitását ne nézzük, csak magát az arányokat akarom szemléltetni)

F=m*a

A nagyobb tömeget nehezebb (lassabban lehet) mozgatni. Valószínűleg a kis termetűeknek nagyobb a gyorsaságuk, mint amennyivel kisebbek:

F1: kis ember által kifejtett erő

m1: kis ember tömege

a2: kis ember ütési sebessége

F2: nagy ember által kifejtett erő

m2: nagy ember tömege

a2: nagy ember ütési sebessége

A feltevés:

F1=F2 , azaz

m1*a1=m2*a2

Ha m1=60kg, m2=100kg,

60a1=100a2 | /100

60a1/100=a2 | /a1

60/100=a2/a1

Tehát a kis termetű, ha 0,6-del gyorsabb, mint a nagy, akkor ugyanakkora erőt fejt ki. Szóval elég 0,7-del gyorsabbnak lennie, és már ő az erősebb. A lényeg, hogy a kisebb tömegű ember gyorsasága(karjának gyorsulása) arányaiban legyen nagyobb, mint a testtömegük aránya.

Ennél megkavartabban nem is mondhattam volna :D Szkandernál tényleg nem tudom, hogy miért, de verekedésben egyszerűen a gyorsaság miatt. Lehetne még lendületet is számolni, mert akkor nem gyorsulással hanem sebességgel kéne számolni, de onnan nehezebb átvinni erőbe :D

!Kamlyn - 53/F!

2015. ápr. 9. 16:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Igaza van az elsőnek meg a második válasza is érdekes.
2015. ápr. 9. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!