Hány km/h sebességű a világ leggyorsabb ütése?
Másodpercenként 10 ütés már profi szint, alatta azért még csiszolni kell rajta, hogy igazán mesterinek számítson.
Elérni úgy lehet, hogy az izmok elfárasztása nélkül gyakorlod a gyorsaságot. Sokszor kell nagyon keveset ütni (végtagonként egyszerre maximum 5) minél több pihenővel két sorozat között (fél-egy óra), úgy, hogy két dolognak a maximalizálására koncentrálsz: A lazaságra és a gyorsaságra. Kompromisszumot kell kötni a kettő között, mindkettő ugyanolyan fontos. Ha csak nagyobb izomfeszültség árán tudnál gyorsabban ütni/rúgni, akkor inkább kicsit visszafogod magad, mert hosszútávon így biztosítottabb a fejlődés.
sztem a Bruce Lee-é volt a leggyorsabb
de sztem vagy az hazugság h 1 mp alatt 7-8-at ütött vagy h 1 mp alatt 10 ütés a profiszint de sztem inkább az utóbbi
sztem nála gyorsabb nem naon volt
William Cheung, akire maga Bruce Lee is felnézett tudása miatt: http://www.youtube.com/watch?v=4IHILkm1Ey8&playnext=1&list=P..
Bruce Lee a világ egyik legkiválóbb harcosa volt, és mályen meghajlok a tudása előtt, de semmi sem zárja ki, hogy valaki gyorsabb volt nála.
Igazad van, kicsit félreérthetően fogalmaztam. Másodpercenként tíz ütés kiemelkedően mesteri szint, de természetesen a 7-8 is már remek gyorsaság.
Az előző és az az előtti bekezdést összekötve, hadd szegezzem le, hogy a Taekwondo megalapítója, Choi Hong Hi gyorsaságát fénykorában a legmodernebb technológiával tesztelték nagy pontossággal, és a szabályos egyenes ütése - ami Taekwondo-ban jóval hosszabb utat jár be, mint a Wing Chun-ban - 0,03 s-et vett igénybe, a szabályos egyenes rúgása pedig mindössze egy tizedmásodpercet. Ez extrém gyorsaság, és véleményem szerint Bruce Lee-ét is felülmúlta. Csak Bruce Lee híresebb, mint Choi Nagymester, viszont a hír önmagában kevés az elsőséghez, még ha a kiválóságot jelzi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!