A filmekben vajon hibásan lovagolnak?
Sok filmben lehet lovasokat látni. Nem értek a sporthoz, nem tudom, mi a helyes és mi nem. De mikor ügetnek(?), sokszor látni, hogy egyik lovas előre-hátra ringatja a csípőjét és a nyeregben marad, mások pedig fel-le pattognak rajta. Az én szememnek olyan, mintha az utóbbiak rosszul csinálnák, elrontották volna a ritmust vagy ilyesmi, és szétvernék a feneküket lovaglás közben.
Vajon tényleg hibásan lovagolnak, vagy csak az én szememnek fura?
Amit először irtal azt ugy hivjak tanugetes. Ilyenkor az a lényeg hogy minel jobban a nyeregbe simulj.
a masik a konnyu ügetés. Amikor elemelkedik visszaul minden lépésnél. Igazabol ennek nem kene ugy kinezni mintha huppogna a lovas alovon ennek van egy ritmusa. Lehet hogy tenyleg bena volt a lovas tanugetesnel es a nyeregben pattogott. De konnyu ugetesnel ha jol csinálja akkor nem kene huppogosnak kineznie.
Nagyon köszönöm a válaszokat, az utóbbit főként. Nagyon tetszik :)
Igen, tényleg elég szemet szúró, mikor tízen tízféleképp csinálják ugyanazon a sebességen. :D
(most épp a Vikingek sorozatban láttam egy szörnyűt, onnan jutott eszembe. Kora-középkori angol könnyűlovasok, valószínűleg hagyományőrző statiszták)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!