Milyen okostelós alkalmazást ismertek, ami sportolásnál egy jobb sportóra funkciót tudja?
Tehát elsősorban olyan érdekelne, amihez esetleg mellkasi vagy csuklós jeladót is lehet párosítani (állítólag van ilyen), és gps-alapon távot mér, köridőt mér, időt mér, lépésszámot mér, sebességet mér (csúcs-, átlag-), stb stb.
Ha már van olyan jeladós verzió, ami képes egy egyszerűbb EKG készítésére is, ill. ritmuszavar jelzésére vagy a csuklós esetén vérnyomás X időközönkénti mérésére, az még jobb persze.
Jelenleg a Runtasticot használom, na de legjobban a jeladóhoz kötött funkciókat hiányolom belőle a legjobban.
Ötletek? Ki mit ismer?
A Runtastichoz lehet kapni bluetooth-os pulzusmérő mellkaspántot (biztos más apphoz is van). Olyan szerintem nem létezik, ami vérnyomást mér.
Egyébként ebben a Polar jár élen elvileg. Nekik vannak olyan pulzusmérő óráik, amik a szívverések közti időket is érzékelik, kb. ez a csúcstechnológia, ami egy amatőr sportolóhoz eljuthat. De az ilyen óráknak már 100 ezer fölött van az ára.
Ehhez képest az a pánt, amit írtam az elején, elég olcsó, de megoszlanak a vélemények, hogy mennyire megbízható (néha nem érzékeli a telefon, így kihagyogathat a mérés, gyorsan meríti az elemet és a telefon aksiját stb.). Az ilyenekről találsz felhasználói teszteket, olvass utána majd.
oké a Runtasticot ismerem (vagyis csak ezt ismerem), és ha ehhez tényleg kapni jeladót, azzal végül is majdnem teljes a lista, amit szeretnék tőle.
Ki forgalmazza azt nálunk vagy te hol szerezted be hozzá a jeladót?
2. vagyok
Nekem nincs ilyen, csak olvastam róla már. Gyorsan rákerestem, hogy mit dob ki a Google. A Runtastic saját jeladójáról nem találtam magyar oldalt, de másik márkáról igen, ami kompatibilis vele (állítólag).
A helyedben nagyon alaposan utánajárnék, hogy tényleg minden szempontból passzol-e a telefonnal, és egyáltalán megéri-e. Fontos a pulzusmérőknél, hogy kódolt-e a jeladó. Hogy ez a bluetoothnál hogyan működik, nem tudom. De sok olcsó órához nem kódolt jeladót adnak, és azt a nagyfeszültségtől kezdve a wifin át a szomszéd futó jeladójáig minden bezavarja, és teljesen pontatlanul mérhet. Ennek is nézz majd utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!