Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ilyen mértékű izzadás normális...

Ilyen mértékű izzadás normális? Lehet ellene tenni valamit?

Figyelt kérdés
Kis korom óta sportolok. Fitt vagyok, nincs rajtam több mint 2kg felesleg. Az edzéseket bírom. Normális ha 1km futás után folyik rólam a víz?

#sport #mogzás
2015. jan. 13. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Utalhat különféle betegségekre, de ha rendszeresen sportolsz és bírod akkor valószínűleg nincs veled baj, egyszerűen csak izzadós vagy. Figyelj arra, hogy pótold a folyadékot.
2015. jan. 13. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Milyen körülmények között izzadsz 1 km után ?

Télen ,felöltözve ,nyáron lazább ruhában ?

Mennyire izzadsz ? Mit tartasz te nagy mennyiségnek ?

Hány éves vagy ?

2015. jan. 14. 14:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk egy átlag edzés, lenge rövidgyatya, póló bemelegítő futás 1-2 km. 25 fok, közepes/végén erős futótempó. Amikor a végén megállok, hitelen lever a víz, megjelenik egy nagyobbacska folt a hátamon, a nyakam nedves lesz, homlokom verejtékezik, lábszáramon is megjelennek az izzadságcseppek. 17 éves fiú vagyok.
2015. jan. 14. 21:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Az furcsa,hogy csak az edzés végén érzékeled a hirtelen iozzadást.Az izzadási folyamat majdnem rögtön elkezdődik az intenzívebb mozgás kezdetén és egyre fokozódik ,fokozatosan elér egy állapotot (ami a te saját szervezeted adottsága.Mindenkinél más mértékű)az izzadságmirigyek száma szerint .Ha menetközben nem izzadsz,csak a végén hirtelen elönt az izzadság,hőhullám ,ez számomra ismeretlen dolog.Ez lehet,hogy orvosi kérdés.
2015. jan. 15. 07:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Természetesen közben is izzadok, csak amikor megállok, fokozódik a mértéke.
2015. jan. 15. 19:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Edzés közben a szervezet,(attól függően,hogy tél van ,vagy nyár ,különböző mértéklben )rá van kébyszerítve ,hogy biztosítsa a 36 fok körüli maghőmérséklete.Ezt (többek között) párologtatással tudja megoldani.Télen segítjük azzal a szervezetünket,hogy edzés közben felöltözünk ugyan ,de nem olyan vastagon,ezzel segítjük a szervezetet a hűtésben.Ezért is izzadunk télen kevesebbet.(persze,ha megfelelő a ruházat anyaga és vastagsága)Sokan hajlamosak télen túlöltözni,szerintem nálad is ez van.

Szóval ,mozgás közben beáll egy bizonyos egyensúly a hűtés-mozgás között az intenzitástól függően.Ha megállsz ,hirtelen megszűnik az egyik tényező (a mozgás),de az izzadás továbbtart egy ideig,amíg beáll a kettő közötti egyensúly,magyarul visszahűl a tested a normál hőmérsékletre.

Nos,szerintem ez van nálad .

2015. jan. 16. 07:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. jan. 16. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!