Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy kell szaunázni? Mit kell...

Hogy kell szaunázni? Mit kell vinnem oda?

Figyelt kérdés

Most határoztam el magam, hogy holnap elmegyek szaunázni életemben először. Az ismerőseimtől már érdeklődtem, mit hogan kellene, de senkinek nincs tapasztalata e téren, és az interneten sem találtam semmi használható információt.

Kérek mindenkit, hogy aki volt már szaunázni, íírja már le a főbb lépéseket, mit hogyan kell csinálni. És miket vigyek magammal?

Nagyon megköszönném. :)

22/L

2010. febr. 6. 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Én voltam nemrégen. Mielőtt mész szaunázni először fürödj meg és idd meg a vizet. Vigyél törölközőt, mert ha leülsz és fájni fog a feneked, ezért kell a törölköző. Nyakláncot meg gyűrűt nem vihetsz, mert felmelegedik és megéghet a bőrödet. És még 15 percet lehet tölteni szaunában. Azt hiszem ennyi kell! Sok sikert!
2010. febr. 6. 13:50
 2/3 anonim válasza:

Szia! Hát nincsen igazán szabály a szaunázáshoz... vigyél legalább 2 törölközőt, egyet vigyél be magaddal a szaunába, a másikat pedig a hideg vizes mártózás után használd. Fontos hogy ne legyél túl sokat a szaunába, illetve csak abba legyél sokáig amelyiknél meg engedik. Tartsad be az előírásokat, és pihenjél is szaunázás közben. Mikor benn vagy a kiszemelt kabinban, akkor csak lazíts. Ha lehetőséget ad a kabin arra hogy meglocsold a köveket,nyugodtan tedd meg. Ez emeli meg a páratartalmat is. De, azért ne vidd túlzásba. Ha kijöttél a kabinból, és van a közelben hideg zuhany, vagy hideg medence akkor menjél bele, így a bőröd feszesebb lesz :))

Remélem segítettem. jó szórakozást! :)

2010. febr. 6. 13:55
 3/3 anonim ***** válasza:
49%

Szia, mi szoktunk járni az ismerősökkel.

A mi uszodába/gyógyfürdőkbe járunk szaunázni.

1-2 óra pancsizás, aztán irány a szauna.

A lányok hoznak plusz törölközőt, hogy arra üljenek.

Vinni szoktunk illó olajat. Ami valójában nem olaj. Ha ilyesmit veszel, akkor csak olyat nézz, ami jó szaunába is, nem csak mondjuk párologtatóba.

Bemegyünk a szaunába, veszünk egy merőkanál vizet, amibe néhány csepp illó olaj. (Illó olaj nélkül is kiváló a gőz)

És felöntjük, a kövekre. Maradunk amíg jól érezzük magunkat, aztán irány a hideg zuhany, vagy a hideg merülő medence. Ha kellően áthűltünk, irány vissza, ismét felöntés... és így tovább.

Háromszor ismétlünk, és irány vissza pancsolni.

Néhány alapszabály, szaunában nem hangoskodunk, felöntés előtt megkérdezzük a bentlévőket szabad-e.

Mindenhol csak annyi időt tölts ameddig jól érzed magad.

Utolsó szaunázás után csak langyos vízzel zuhanyozz le, ezzel elkerülheted a kényelmetlen utó izzadást.

2010. febr. 6. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!