Hasazás, székelés kérdése! Ti székelés után max mennyi időn belül szoktatok hasazni?
Rendszeresen edzem,de sajnos így is csak 2 naponta tudok wcre menni(nagy dolog).
Ilyenkor azon a napon,amikor nem volt,akkor nem igazán szoktam hasazni,mert nem tudom jó e ha erőltetem a hasfalamat,miközben "belül tele vagyok".
Ti figyeltek erre?
Illetve gyakran előfordul,hogy úgy érzem nem jött ki minden teljesen.....
Nagyon sokat iszok.
Szerintem napi 4 liter simán megvan.
A stressz lehet az oka.
Teljes,kiegyensúlyozott étrendere nincs lehetőségem,anyagi okokból.
Legalábbis olyan szinten nincs,mint ami ezt megkívánná.
Ettől még igyekszem normálisan étkezni a lehetőségekhez képest.
Nehéz tartani az egyensúlyt,ha többet ennék,akkor zsírt szednék fel.
Sajnos könnyen hízok hasra,fenékre,combra.
A mozgás élénkíti a bélműködést, csak jót teszel vele. a hozzáállásod viszont elég fura, már a táplálkozáshoz is. Változtatni kellene az étkezésen, pl. kisebb adagokat enni, de jobban megrágva, mindig ugyanabban az időben, esetleg egy-két turmixot beiktatni, több zöldséget, gyümölcsöt. Ott vannak még a bioboltokban kapható termékek, pl. útifűmaghéj, ez pont az emésztés normalizálására ajánlott, és egy doboz sokáig elég. De lehet kávézni is reggelente. És persze edzeni is mindig ugyanakkor. És aludj eleget, az is sokat számít.
Ha pedig hízol edzés és "koplalás" ellenére, akkor én elmennék endokrinológushoz.
Ha minden nap eszel, akkor nincs olyan, hogy teljesen üres lenne a bélcsatornád, valamennyi mindig van benne.
A rostfogyasztás tényleg érdekes volna.
Eszek gyümölcsöt,zöldséget.
Zabpelyheket.
Rendszeresen étkezem.
Időre beosztva.
Nem tudok napi 5ször enni,nem szeretek ennyit enni,és biztos meghíznék.
Napi 3szor eszek,5 óránként.
Edzés előtt 1,5-2 órával szoktam enni.
Illetve,ha súlyzós edzés van,akkor rögtön edzés után is szoktam bevinni fehérjét(tojásfehérje vagy túró)
és utána egy órával is szoktam enni.
Alvás előtt 4-5 órával már nem eszek semmit,mert nem akarok elhízni.
Reggelire nem tudok sokat enni.
nem is eszek semmi kiadósat,csak zabpehely,joghurt,sajt vagy tojás.
Edzés előtt és után eszek többet,de akkor sem olyan sokat,soha nem eszek addig még jól nem lakok.
Sajnos elég hajlmos vagyok a stresszelésre,ez is lehet az oka.
Illetve sokszor rosszul alszom.Vagy 6-7 órákat,ami kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!