Csdg kérdése:
Használható-e a monopod állvány?
Figyelt kérdés
Nemrég kaptam egy 20-50x50-es távcsövet. Nem használtam még monopod állványt. A kérdés az, hogy ekkora nagyításnál megbízható-e a monopod állvány, vagy biztosabb a normális tripod? A kézremegés miatt kérdezem.2014. dec. 30. 06:13
1/3 anonim válasza:
Próbáld ki, támaszd pl. egy kapanyélre és kb látni fogod, mennyit segít, (valójában a monopod jobb lesz, mint a kapanyél, mert az állványcsavarral is rögzíted a gukkert) Mindenesetre ilyen kis látószög kézből már használhatatlanul remeg, sokaknak már a 10x is remeg. A tripod annyiból jobb, hogy anélkül is belenézhetsz, hogy meg kéne fognod, a további kézremegestől megszabadít. Az ismeretségedben biztos van egy állvány, amivel próbálgathatod, és ha összecsukod a 3 lábat, az már majdnem egy monopod :)
2/3 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget! sajnos nincs tapasztalaton ilyen téren. már csak abból is ki indúlva, hogy ha nekitámasztom akárminek a távcsövet, úgy is remeg. jobbnak tűnik a tripod.
2014. dec. 30. 07:45
3/3 anonim válasza:
Régi kérdés, de hátha valakit még érdekel a téma.
Monopod igazán videózáshoz lehet hasznos, de fotózásnál is segít. Már abban az esetben is csökkenti a kézremegést, ha csak rácsavarjuk a gépre és kihúzzuk, nem muszáj letámasztani. Ilyen jellegű mozgásnál egyfajta ellensúlyos stabilizátorként működik.
Letámasztva szinte remegés nélküli íveket lehet vele tenni pl. céltárgyak felett. Távoli képek estén úgy fogalmaznék, a semminél jobb. Természetesen, minél távolabbi, annál használhatatlanabb. Ilyen esetben a jól bevált tripod a nyerő.
Ha valaki monopodot szeretne, akkor ezt a jellegűt ajánlanám a figyelmébe. (én csak kiállításon próbáltam ki, nincs sajátom, nekem jó a tripod és a gorillapod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!