Hogyan lehet vkiből minősített sakkozó?
Fide értékszámszerző versenyen kell indulni, ott élőt nyerni. Így vannak a játékosok besorolva élő szerint:
negyedosztályú játékos = 1200(vagy 1400)-1500
harmadosztályú játékos = 1500-1700
másodosztályú játékos = 1700-1900
első osztályú játékos = 1900-2100
mesterjelölt (CM) = 2100-2300
FIDE mester (FM) = 2300 felett kérhető a FIDE-től
nemzetközi mester (IM) = 2400 feletti élő és 3 IM norma
nemzetközi nagymester(GM)= 2500 feletti élő és 3 GM norma
Ez sok mindentől függ. Pl. Hány éves az illető? Mennyit sakkozik egy nap? És persze mennyire tehetséges.
Min. 2 versenyen biztosan indulni kell hozzá. Meg kell legalább fél-1 év az alapok elsajátítására.
Erre mindig kíváncsi voltam, hogy élő alapján akkor, hogy is vannak a minősítések, de sose kerestem rá. Szóval köszi első:)
A harmadosztály 1500-tól... ami szerintem akár pár hónap alatt is meglehet, még ha nulláról indulsz is, ha komolyan veszed.
Szívesen:) Pár hónap alatt nem lehet meg. Először is le kell igazolni egy klubba, és a klub ki kell, hogy váltsa a versenyengedélyt. Új élő-lista negyedévenként jelenik meg, és időbe telik amíg a versenyeken elért eredményt beszámítják. (Pl. most indulsz egy versenyen, az a köv. listán valószínűleg még nem jelenik meg, csak utána.)
Min. fél év, de általában 1 év amíg valaki élőt szerez (a csapatbajnoki miatt 1 év) És attól függően milyen jó vagy, lehetsz rögtön elsőosztályú is:) Érdemes minél magasabbal feliratkozni, mert ha már van élőd nehezebb szerezni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!