Melyik a legjobb futócipő márka ár-érték arányban?
Szeretnék elkezdeni rendszeresen futni,viszont eddig csak rendes cipőben futottam,amitől meghúzódott a lábam. Elhatároztam,hogy veszek egy futócsukát,viszont olyan max. 15 ezret áldoznék rá. Ebben az ár kategóriában miket ajánlotok?
Illetve,szerintetek merjek netről rendelni? Vagy mindenképp próbáljam fel helyben? A környékünkön nincs akkora nagy választék....
Háát,15-ért :/ Talán nike,adidas de akkor kicsit többe fog kerülni,szerintem olcsóbban már nem nagyon talál jókat az ember.
Ja és szerintem próbáld helyben mert a használtat már nem veszik vissza,de az újat meg igen :)
Kalenji.
Szerintem a 15 ezres modellek már igen jók..Van 6 ezres is,de azt azért nem venném meg.Az nem sokat bír szerintem.A 15 ezrest már több mint fél éve használom és semmi baja (terep).
Először is, derítsd ki, hogy milyen típusú lábad van: normálisan lépsz, talajra érkezés közben a bokád tartása megfelelő, vagy éppen pronáló vagy, az az a bokád érkezéskor befelé billen a belbokád felé, vagy fordítva, kifelé. Ez NAGYON NEM MINDEGY! Én évekig nem tudtam, hogy enyhén pronáló lábam van, és nagyon kinyírta a sima, normál lábra és normál lépéshez tervezett futócipő.
Ezt kiderítheted úgy, ha megnézed a cipőidet belül, hogy hol van jobban kopva, vagy simán bevizezed a talpaidat és olyan száraz felületre lépsz, ahol jól látható a lenyomat. Ehhez szakszerű segítség:
Ha ez megvan, eszerint válassz cipőt!
15 táján jó a Kalenji tényleg, az olcsóbb elég szar tőlük, de 11-15 között már vannak vállalható darabok is. Ezen felül ritkán ugyan, de szokott lenni akciósan Asics 15-17-ért neten, ha belefér, másodiknak mindenképpen Asics vagy Saucony cipőt vegyél, mert ezerszer jobb.
Az én első cipőm egy Asics volt, 17-ért leárazva, enyhén pronáló lábra, mert hát futáskor talajra érkezéskor a bokám enyhén befelé billen. Maga a megváltás! Úgy tartotta a lábam, ahogy kell, nem szoros, frankón légáteresztő és nagyon durván tompítja az ütközésből fakadó energiát.
Hajrá! :)
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Végül egy saucony cipő mellett döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!