Miért kapok nehezen levegőt? Több lent!
Szia!
Tényleg lehet az edzetlenség, de okozhatja betegség is. Én asztmás vagyok, másodikban vittek el orvoshoz, és utána gyógyszerszedés mellett tünetmentes voltam. Most már nem szedek gyógyszert, de nem is futok, hanem olyan sportot választottam (kerékpározás, úszás, túrázás), ami mellett nem jön elő. Ha mégis baj van (mert pl. túra végén futunk, hogy elérjük a buszt), csak előveszem a gyógyszert, pár percen belül hat.
Ha csak az év elején és az év végén van bajod, az attól lehet, hogy ilyenkor virágzik a parlagfű, tavasszal meg a füvek. Ez befolyásolhatja a dolgot.
Maga az asztmavizsgálat tökegyszerű, egy csövön át kell fújni és szívni egy mérőkészülékbe. Kérd meg a szüleid, hogy menjetek el.
Az is segít, ha futás közben ritmikusan veszed a levegőt: négy lépésen keresztül beszívod, majd újabb négy lépésen keresztül ki. Ha így már nem megy, akkor három-három lépés, vagy ahogy jobban esik. Én így tovább bírom, később jönnek elő a tünetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!