A fekvőtámasz jó bicepsz edzésre?
Írd be az oldal keresőjébe, hogy "bicepsz" vagy "fekvőtámasz", és máris látod, hogy rengeteg hasonló kérdés volt már a témában. A másik kitűnő forrás a google.
Szerintem amúgy a fekvőtámasz nem igazán jó bicepszre. Arra inkább szerezz be súlyzót, de bármilyen súlyos dolog is megteszi, ha jó a fogása.
Itt egy link, képekkel illusztrált gyakorlatokkal:
van többfajta fekvőtámasz, ezek többfajta izomcsoportra fókuszálnak.
A hagyományos, amikor a kezeid a törzsed mellett vannak, a kezeid és a törzsed merőleges állnak egymáshoz viszonyítva, eltartod a könyöködet a testedtől, felülről T betűt formálsz. Ez bicepszre nem igazán jó, inkább mellizom, vállak.
Van egy olyan formája is a fekvőtámasznak, amikor a kézfejeid közvetlen a vállaid alatt vannak, és ahogy fekvőzöl, a könyököd végig a tested mellett marad. Ez megy erősen a bicepszre, meg a lapocka alatti izmokra.
Amikor teniszeztem, meg harcművészeteknél is gyakran így megy a fekvő.
Viszont ez továbbra is több izomcsoportot mozgat (valamelyiket jobban, valamelyiket kevésbé), tehát ha csak a bicepsz mérete érdekel, a súlyzózás valóban gyorsabb és hatékonyabb, mert ott csak arra az izomcsoportra koncentrálsz
Köszönöm szépen :)
Húzódzkodás, jó is lenne, csak nincs hol :D otthon vagyok, és vizsgaidőszak mellett, főleg most, nem igazán megy, hogy elmenjek kondiba...
Bicepszre az a legjobb otthon mikor fogsz egy törölközőt ellentétesen fogod meg a két kezeddel és az egyikkel az egyik irányba húzod a másikkal a másik irányba(lefelé és felfelé). Akkor jó ha marhára ég a bicepszed. A börtönbe is így edzenek és nézd meg hogy néznek ki. :)
Remélem tudtam segíteni.
Köszi !
Most próbáltam ki, és, huhh :D tudtam én, hogy kell bicepszre is "gyakorolni" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!