Igaz, hogy a lovak nem fognak elesni vagy megbotlani, ha szorosan fogod a kantárat?
A kantár a ló fejét irányítja, nem a lábait, simán elcsúszhat, beleléphet egy gödörbe, stb, akkor is ha szorosan fogod. Szóval egyáltalán nem igaz, hogy nem esnek el ilyen esetben.
Ráadásul az a lónak nagyon kellemetlen is, ha nagyon húzza az ember a szárat, mert vagy csak simán rossz érzés neki, vagy ha annyira húzzák a száját, de közben pl ügetésbe akarják ugratni, akkor ráadásul még ellntétes "parancsokat" is kap vagyis nem tudja, hogy menjen-e vagy álljon meg...
Ez hülyeség. A ló stabilitását a helyes üléssel tudod egyedül segíteni. Ha rosszul ülsz felborítod az egyensúlyát.
A szár pedig ne feszüljön, legyen laza, bár a legjobb az lenne ha nem zablával hanem valamilyen zabla nélküli kantárral vagy kötőfékkel lovagolnál.
Szia.
Nekem az elején mindig úgy botlott meg a ló, és úgy is esetem le róla, hogy nem tartottam a fejét. De ez nem azt jelenti, hogy húzni kell, csak hajtani, és nem szabad hagyni, hogy lógassa a fejét meg "elaludjon", mert akkor botlik többet, mivel nem figyel. Ettől függetlenül vannak olyan lovak, amelyek rengeteget botladoznak, és vannak olyanok is, akik szinte semmit.
ha már lovagolsz akkor figyelj arra h a lovad ugymond összeszedett legyen...
Ez mondjuk azzallehet max összefüggésbe h ha nemjóa szármérték a lovadmáshová figyelhet nem arra h mitpróbász a tudtára adni a hátán ezértnem figyel merre megy mertpl más lovakat figyel max ilyenkor leetbotlás
amugy vmilyen szinten igyva köze a ketőnek egymáshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!