Szerintetek milyen harcművészetre menjek? Elsősorban magyar harcművészetre mennék.
Én ezt próbáltam ki tegnap: [link]
Számomra nagyon szimpatikus volt az edzés. Főleg önvédelmi fogásokkal foglakozik, amik nem igényel különösebben fizikai erőt (ellenben ahogy látom nagyon meg lehet izmosodni az edzéstől, elég kemény erősítés, nyújtás van benne), de tanítanak benne bukfencet, késsel, bottal is, kard stb. meg természetesen ütés, rúgás.
Ha magyar kell akkor baranta, állítólag az is elég kemény edzés, birkózásba is jó... bár ez inkább fegyveres.(íj, szabja, ostor stb.)
Szóval nem igazán önvédelem.
#2 Igazad van! Bár szerintem az túl kemény (csak full kontakt van kezdőknek is, gyakori az ájulás stb.), és inkább küzdősport mint önvédelem vagy harcművészet.
Na mind 1. Nem akarom így utólag leugatni Puskás Bélát, Tongpot és a többi egykori edzőimet...
hehe:)
lelőtted a poént a kérdezőnek.
én is nyomtam ott kb 2 évet,és ennél állatabb edzést nehéz találni,pedig volt már vagy 18-20 éve.
mondjuk azóta azt hallottam,hogy már lágyult,nem annyira durva és rendszeres a kezdőverés.
Köszönöm a válaszokat.
Csak az a baj hogy Sopronban nincs mindegyik, és csak oda tudok járni
Korbács: Igen már lágyabb lehetett amikora, én oda mentem 17-18 évesen. (Most 26 vagyok) De még így is egyszer majdnem kiütöttek... Csak annyiból volt "szerencsém", sokszor amikor nagyobbal és erősebbel verekedtem, hogy rossz helyre jártam iskolába. És tudtam a birkózás/földrevitel alapjait. Csak úgy tudtam győzni, hogy gyorsan az ellenfél háta mögé kerültem, vagy valami trükkel kibillentettem az egyensúlyából, leszorítottam. Így nem tudottak megverni...
Kérdező:
Ars Ensis
Baranta
Bujutsu-kai Kenshin-ryu
Kassai Lajos-féle lovasíjászat
Lovasharc (hun-magyar harcművészet)
Zenbukan kempó
Ezek a magyar harcművészetek a wikipédia szerint. (Az Ars Enisi egy középkori harcművészeti vívóiskola, amúgy, nem egy harcművészet... Ennyit a wikiről :D)
Nézd meg mi van a városodba. Olyat válassz amiben van puha kesztyűs küzdelem, sparring.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!