A párcsere általában jellemző tánctanfolyamokon, vagy ez táncfüggő?
A salsa órákon tudom, hogy folyamatos párcsere van, vagyis nem számít, ha valaki pár nélkül megy, illetve az sem, ha nem egyenlő a fiú-lány arány, mert mindenki mindenkivel táncol egy órán.
Ez más táncok tanfolyamain is így van? Tehát rock and roll, west coast swing, ceroc, standard társastánc és egyéb tanfolyamokon is általánosan bevett dolog a párcsere alkalmazása? (Vagyis ezekre is nyugodtan lehet pár nélkül menni?)
WCS-en ahol voltam nem volt párcsere, az óra végén azt mondta a fazon, "és most táncoljatok mással is"... kösz, kivel?! :P
Ceroc-on folyamatos párcsere van pár percenként, az elég felhasználóbarát megoldás, ez a tanítási rendszer része.
Latin+standard órákon ritka, de teljesen tanárfüggő. Ahol én voltam, nem volt szokás, nagyon ritkán fordult elő, hogy a szomszédos párral cseréltünk két mozdulat erejéig, aztán gyorsan vissza.
Köszi, ez érdekes, hogy nem mindenhol szokás, mert az ember azt gondolná, hogy ez alap, hogy a táncosok minél több különböző partnert kipróbálhassanak.
Azokon az órákon, ahol voltál, és nem volt párcsere, eleve partnerrel kellett menni? Vagy akik pár nélkül mentek, azokat az óra elején véletlenszerűen összepárosították valakivel, és aztán vele táncoltak az óra végéig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!