Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot kezdhetek el...

Milyen sportot kezdhetek el 16 évesen?

Figyelt kérdés

Milyen sportot kezdjek el? 16 éves srác vagyok és valamilyen sportot el kezdenék kezdeni, de nem szeretném ha a kezdő csoporttársaim átlag életkora 12 év lenne...

Milyen sportot ajánlotok?

1évig teniszeztem, 3 évig squasholtam, mellette úsztam(ezt nem versenyszerűen)

187cm 73kg vok és szeretnék erősödni...

2010. jan. 3. 16:20
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A testépítés jól hangzik, de nincs meg hozzá az alap erőnlétem...:S Vannak olyan sportok (akár küzdősportok) amik ilyen korban elkezdhetők?
2010. febr. 9. 12:08
 12/23 anonim válasza:
Én 14 vagyok ajánlom a Muay Thai Box-ot és nem kell féln isenkinemfog kinézni ha vékony vagy majd megerősödsz nagyon jó sport a konditerem hülyeség!
2010. febr. 9. 14:21
 13/23 anonim ***** válasza:

Tájfutást ajánlom, akármikor el lehet kezdeni és egy életen át tart. Bármely felkészültségű és korosztályú ember űzheti, a tájfutók 95%-a hobbisportoló aki csupán élvezetből, esetleg az egészségéért sportol, akár hetente lehet versenyre járni már a sport űzésének elkezdésekor is, és a versenyekre a társaság kedvéért is érdemes eljárni. Én 18 évesen kezdtem, most vagyok 23 éves, baráti társaságom fele innen van.

A lényeg amúgy hogy térképpel kell ellenőrzőpontokat sorban felkeresni, akár keresztül a bozóton vagy meredek hegyoldalakat megmászva, de léteznek városi parkversenyek is. Vannak a tájfutáson kívül más szakágak is, sítájfutás, tájbringa, Trail-O(kerekesszékesek által is űzhető).

A tajfutas.lap.hu címen vannak a klubok honlapjai, meg egyéb hasznos oldalak, ha érdekel a dolog téged vagy akárkit a hozzászólók közül.

2010. febr. 9. 16:05
 14/23 anonim ***** válasza:
Kosárlabda a magasságod megvan hozzá de csak akkor ajánlom ha erős testalkat vagy. Mármint full szálkás
2010. febr. 9. 20:28
 15/23 anonim ***** válasza:
Ha csak hobbiszinten, akkor akár bármit. Ha küzdősport, kung-fut ajánlom, ott jóval 12 fölött van az átlagéletkor. Nekem pl. nagyon tetszik a Shaolin Kung-Fu, ott 20 fölött is van az átlag, és vannak, akik 30 évesen kezdik el. Mo-i iskolák itt, meg ha érdekel, bővebben utána tudsz nézni: [link]
2010. febr. 9. 20:51
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! A Muay Thai Box-szal az a gond, hogy szegeden nem találtam olyan helyet, ahol vannak ilyen edzések.:S A Kung Fu nekem is nagyon tetszik és a korosztály is jó, csak azt nem találtam, hogy mi a különbség a Shaolin és a sima Kung Fu között. De Szegeden van mind2 féle edzés, csak azt nem tudom mikortól indul kezdő tanfolyam. Ha valaki tudja mi a különbség a Shaolin és a sima Kung Fu közt légyszi írja meg. És melyik a legjobb, leghasznosabb : Karate, Kick Box, Muay Thai Box, Shaolin Kung Fu, sima Kung Fu vagy a Taekwondo? Még várom az ötleteket. Előre is köszi!:)
2010. febr. 10. 12:34
 17/23 A kérdező kommentje:
És mi az a Wing Tsun Kung Fu? Ez miben tér el a Kung Futól? Bocsi, hogy ilyen tudatlan vagyok...
2010. febr. 10. 12:36
 18/23 anonim válasza:

Shaolin kungfu úgy tudom h az a tradicionális kungfu

Wing Tsun Kung Fu viszont az amerikai stílusú ami az önvédelemre megy rá..tehát meg fogod tudni magad védeni ha minden jól megy viszont a shaolin sokkal szebb

2010. febr. 10. 13:32
 19/23 A kérdező kommentje:
Értem akkor a Wing Tsun Kung Fu inkább csajoknak való... És a Ninjutsu is látványos vagy az inkább az eszközökre épít? (Eddig a Shaolin Kung Fu áll nyerésre nálam:))
2010. febr. 10. 13:38
 20/23 anonim ***** válasza:

20:51 vok, és úgy tudom, hogy a Shaolin meg az összes többi a kung-fu egyik alfajtája.

Tényleg tradícionálisabb, viszont önvédelmet is tanulunk, meg küzdelmi edzések is vannak egy idő után. Erősítés van elég, de azért annyira nem vészes, mert a terhelés az edzettséggel együtt nő, így nem érzed, hogy többet csinálsz, csak ha sok időt kihagysz. Bemelegítés meg lazítás közben mindig elmondja az edző, hogy mit miért és hogyan csináljunk, sok érdekeset tanultam már :)

A hangulat jó az edzéseken, ugyan a környékeden lévő mestert nem ismerem, de biztos ő is jófej.

Viszonylag nem is drága, egy hónapra 4000, hetente van két másfél órás edzés. Legalábbis errefelé így működik, de elég messze van innen Szeged, szóval lehet, hogy ott máshogy van.

2010. febr. 10. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!