Milyen sportot kezdhetek el 16 évesen?
Milyen sportot kezdjek el? 16 éves srác vagyok és valamilyen sportot el kezdenék kezdeni, de nem szeretném ha a kezdő csoporttársaim átlag életkora 12 év lenne...
Milyen sportot ajánlotok?
1évig teniszeztem, 3 évig squasholtam, mellette úsztam(ezt nem versenyszerűen)
187cm 73kg vok és szeretnék erősödni...
Tájfutást ajánlom, akármikor el lehet kezdeni és egy életen át tart. Bármely felkészültségű és korosztályú ember űzheti, a tájfutók 95%-a hobbisportoló aki csupán élvezetből, esetleg az egészségéért sportol, akár hetente lehet versenyre járni már a sport űzésének elkezdésekor is, és a versenyekre a társaság kedvéért is érdemes eljárni. Én 18 évesen kezdtem, most vagyok 23 éves, baráti társaságom fele innen van.
A lényeg amúgy hogy térképpel kell ellenőrzőpontokat sorban felkeresni, akár keresztül a bozóton vagy meredek hegyoldalakat megmászva, de léteznek városi parkversenyek is. Vannak a tájfutáson kívül más szakágak is, sítájfutás, tájbringa, Trail-O(kerekesszékesek által is űzhető).
A tajfutas.lap.hu címen vannak a klubok honlapjai, meg egyéb hasznos oldalak, ha érdekel a dolog téged vagy akárkit a hozzászólók közül.
Shaolin kungfu úgy tudom h az a tradicionális kungfu
Wing Tsun Kung Fu viszont az amerikai stílusú ami az önvédelemre megy rá..tehát meg fogod tudni magad védeni ha minden jól megy viszont a shaolin sokkal szebb
20:51 vok, és úgy tudom, hogy a Shaolin meg az összes többi a kung-fu egyik alfajtája.
Tényleg tradícionálisabb, viszont önvédelmet is tanulunk, meg küzdelmi edzések is vannak egy idő után. Erősítés van elég, de azért annyira nem vészes, mert a terhelés az edzettséggel együtt nő, így nem érzed, hogy többet csinálsz, csak ha sok időt kihagysz. Bemelegítés meg lazítás közben mindig elmondja az edző, hogy mit miért és hogyan csináljunk, sok érdekeset tanultam már :)
A hangulat jó az edzéseken, ugyan a környékeden lévő mestert nem ismerem, de biztos ő is jófej.
Viszonylag nem is drága, egy hónapra 4000, hetente van két másfél órás edzés. Legalábbis errefelé így működik, de elég messze van innen Szeged, szóval lehet, hogy ott máshogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!