Futás utáni fájdalom az alhasban?
Másfél hete elkezdtem futni. Nem sportoltam eddig, ezért gondoltam ideje belevágni. először 4x1perc futás közben 1 perc séta, és így tovább. Ma a 4x3 percet futottam, 3 percenként egy perc sétával. Semmi gond nem volt futás közben, de miután lefutottam rögtön leültem. (lehet ez volt a hiba) Alig bírtam felállni annyira elkezdett görcsölni a hasam. Olyan volt mint a menstruációs fájdalom csak sokkal de sokkal erősebb. Körülbelül 10 percig tartott. Néha egy pillanatra abbamaradt (2-3 másodperc) aztán belenyilallt és megint iszonyatosan fájt.
Mit rontottam el? Másnál is előfordult már?
Semmiképpen nem akarok abbahagyni a futást, mert tényleg élvezem.
16/L
Nem igazán vagyok túlsúlyos 172cm vagyok és 61 kg.
(persze azért nem mondanám magam vékonynak)
Evés után 3-4 órával futottam
Két eset lehet: vagy a futás-sétával együtt is túl gyorsan akarsz fejlődni, és még le is ülsz levezetés helyett, vagy valami pszichoszomatikus oka van. (Nagyon extrém esetben ennek lehet valamilyen betegség is az oka, de ennek kicsi az esélye, ne ess pánikba.)
Elsőként próbáld ki, hogy nem ülsz le, hanem sétálsz, nyújtasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!