Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért hiszi mindenki, hogy...

Miért hiszi mindenki, hogy Magyarországon a Capoeira oktatás csak tánc?

Figyelt kérdés
Kipróbálta bárki is? Eljárt fél évig? Honnan tudják ha általában is keveset tudnak a Capoeiráról ?

2014. ápr. 22. 22:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Én is hasonlóan gondolom, mint a 10-es. Korántsem biztos, hogy a capoeira konkrét párharcra van. Nem egy szemtől szembeni gyere játszuk le dolog.

Attól még szerintem egy-egy rúgás lehet hatékony.

Talán még egy boxolót visszatarthat ha jó helyen talál :-)

Vagy őket aztán véletlenül sem mert őket csak a golyó állítja meg ? :-) Szerintem is jó a box, de azért ne emeld őket piedesztálra. Valahogy velük is lehet bánni.

De talán nyiss egy új kérdést ahol megvitathatod, hogy mi vesz fel a boxal a versenyt.

Megsértődve sem vagyok. Csak feltettem egy kérdést,mert itt szinte csak lehúzták ezt a harcművészetet.

Egyébkén szerintem meg van akinek az fáj, hogy ez is harcművészet.

Szerintem egyszerűen csak nem tudjuk,hogyan és mikor kell használni.

Én se hallottam még olyat, hogy valaki ezzel verekedett,de biztos van az a helyzet,közeg amikor akár még hatásos is lehet egy-egy mozdulat belőle.

2014. ápr. 25. 22:34
 12/16 A kérdező kommentje:

Bemásolnék ide valamit amit itt írtak válaszként.

>>

Ha be volt tiltva akkor annak biztos oka is volt.

Lehet, hogy csak annyi, hogy a rabszolgatartók egyáltalán nem voltak jártasak a harcban,küzdésen és rájuk nézve még ez a lányos tánc is veszélyes volt.

A capoeira egy másik kulturális közeg szülötte, más korból, más környezetből, más fajta ellenfél/ellenség ellen alkották meg, más filozófia irányította és nem biztos, hogy úgy kell használni,mint a többi harcművészetet. - gondolom én.

<<

2014. ápr. 25. 22:39
 13/16 anonim ***** válasza:
Én jártam Brazíliában egy konferencián (építész vagyok). Ott voltam Sao Paulo-ban egy...hát mondjuk harcművészeti találkozónak. A Sao Paulo-i mesterek (több mint 30 harcművészeti ág magas rangú oktatói, csak olyanokat hívtak, akik az aktuális harcművészet anyaországából származnak, de SP-ban élnek) álltak ki egymás ellen. Higgyétek el, az nem csak tánc! A capoeira lett a 3. helyezett. A Muay Boran (muay thai ebből fejlődött ki, a boran sokkal durvább) lett az első, és a Taekwondo a második. A Muay Boranhoz az ember szinte acél-keményre edzi a testét. Rampage dühöngése, vagy Tyson sorozása is csak kevés fájdalmat okozna neki, viszont pár ütése könnyedén kiterítené Rock-ot, vagy Hulk Hogan-t. Persze ha betalál. És nagy valószínűséggel betalálna. Nagyon kevesen ismerik, és még kevesebben alkalmazzák, mesterien pedig alig pár ember, a muay boran-t. A taekwondo pedig azrt lett jobb a capoeira-nál, mert az a lábmunkára épít, a capoeira pedig egy nyitott harcmodor. Egy capoeira-t HELYESEN használó harcművészt kézzel megütni nagyon nehéz.
2014. máj. 6. 18:20
 14/16 anonim ***** válasza:
lol, ne kamuzz :D
2014. máj. 6. 18:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Pedig a muay boran tényleg erős. Egy aránnyal tudnám szemléltetni. Tony Jaa filmje a Tom Yum Goong. Abban a muay thai-ból kreált muay kodchasaan-t használja. Az ugye alapból erősebb, mint a sima muay thai. Nos a muay kodchasaan a 20%-át sem éri el a muay boran-nak. Sem erőben, sem hatékonyságban, semmiben.
2014. máj. 6. 19:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Minden harcművészet meglepően erőteljes és veszélyes, ha valaki jól kitanulja.
2014. máj. 7. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!