Miért hiszi mindenki, hogy Magyarországon a Capoeira oktatás csak tánc?
Én is hasonlóan gondolom, mint a 10-es. Korántsem biztos, hogy a capoeira konkrét párharcra van. Nem egy szemtől szembeni gyere játszuk le dolog.
Attól még szerintem egy-egy rúgás lehet hatékony.
Talán még egy boxolót visszatarthat ha jó helyen talál :-)
Vagy őket aztán véletlenül sem mert őket csak a golyó állítja meg ? :-) Szerintem is jó a box, de azért ne emeld őket piedesztálra. Valahogy velük is lehet bánni.
De talán nyiss egy új kérdést ahol megvitathatod, hogy mi vesz fel a boxal a versenyt.
Megsértődve sem vagyok. Csak feltettem egy kérdést,mert itt szinte csak lehúzták ezt a harcművészetet.
Egyébkén szerintem meg van akinek az fáj, hogy ez is harcművészet.
Szerintem egyszerűen csak nem tudjuk,hogyan és mikor kell használni.
Én se hallottam még olyat, hogy valaki ezzel verekedett,de biztos van az a helyzet,közeg amikor akár még hatásos is lehet egy-egy mozdulat belőle.
Bemásolnék ide valamit amit itt írtak válaszként.
>>
Ha be volt tiltva akkor annak biztos oka is volt.
Lehet, hogy csak annyi, hogy a rabszolgatartók egyáltalán nem voltak jártasak a harcban,küzdésen és rájuk nézve még ez a lányos tánc is veszélyes volt.
A capoeira egy másik kulturális közeg szülötte, más korból, más környezetből, más fajta ellenfél/ellenség ellen alkották meg, más filozófia irányította és nem biztos, hogy úgy kell használni,mint a többi harcművészetet. - gondolom én.
<<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!