Milyen sportot kezdjek el? 15/L
Valami olyanra gondoltam, ami izmosít, de szépen :)
Vannak esetleg olyan küzdősportok amiknél nem olyan gyakoriak a sérülések?
A két dolog amit írtál nincs kapcsolatban egymással.
A küzdősporttól nem fogsz izmosodni jól kinézni meg főleg nem, esetleg ha egy évtizeden keresztül csinálod lehet némi változás a testeden.
Ha szép izmokat akarsz akkor kezdj el saját testsúlyos erősítést guggolás, fekvőtámasz, hasazás, álló vádli gyakorlat és ezek variációi.
Fegyencedzésnek is hívják mostanában a könyv miatt.
Az ilyen edzéssel hamar látványos eredményeket érhetsz el.
Mivel olyan módszer kell ami szépen izmosít és lányról van szó ezért nem tömegnövelésről beszélünk amihez több idő kéne.
Én ilyen módszerrel 4 hónap alatt nagyon jól felkészítettem egy srácot akire némi tömeg is jött és óriásit formálódott a barátnője legnagyobb örömére.
A kérdező lány esetében 2 hónap alatt jól látható eredményekre számítanék ami azért elég gyorsnak mondható.
Mondom, relatív. 2 hónaptól nem sokat várnék, hacsak nem a testzsírját viszi le gyorsan az edzés mellett. Mondjuk a leányzóról semmit nem tudunk, jó alappal gyorsan jöhet az eredmény, rosszal nagyon lassan.
Lehet, hogy a kérdező 150 centi és ugyanennyi kiló, ki tudja? :D
Persze, széklet alapokkal ne várjon csodát az ember de azért a gyógyulás útjára lehet lépni elég hamar ha az ember rendesen belefog.
Jöhetnek az adatok te lány, esetleg egy fénykép sem ártana.
165 cm, ~48 kg
de nem annyira rajongok az ilyen kifejezetten erősítő jellegű edzésekért, inkább a sportok érdekelnének :)
Hát, pedig sajnos az erősítéstől leszel izmos.
A zsírossággal nem lehet probléma, sőt, talán tömegelned sem ártana egy kicsit, hogy több izom menjen rád.
Olyan sport, ahol meg kifejezetten az izomzatra mennek rá nem nagyon van. Mondjuk a testépítés meg a street workout ilyen, de az csupa edzés.
Küzdősportoknál erősítenek talán a legtöbbet koncentráltan, mert sokszor nem fárad el az ember teljesen egy edzésen erősítés nélkül, és belefér. Ez viszont minden küzdősportra igaz, a technikai meg állóharc edzésen nem zsibbadsz le teljesen szinte soha.
Egyébként a legtöbb sportnál a heti 1 erősítés minimum. Kivéve ha heti 1-2 edzésre jársz.
Akkor nem fog menni.
Bármilyen sportolással csak ugra-bugrálni fogsz és pont ez az amit messziről el kéne kerülnöd 48 kilosan.
Én továbbra is a saját testsúlyos erősítést javaslom, az formál a legjobban és az ilyen típusú edzéstől olyan izmod fejlődik ami meg is marad.
Esetleg olyan aerobik ami tele van erősítéssel de már ez is olyan ami inkább az ugra-bugra kategóriába tartozik.
Ha ilyesmit választasz ne várj látható eredményeket max egészséges leszel és átmozgatod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!