Taekwon-dora járok (fekete öves vagyok) és elakarok mellette komolyaban kezdeni focizni. Szerintetek a két sportot lehet csinálni egyszere? A foci nem tesz kárt a lábbaimba? Mert a taekwon-dora nagyon kell a lább. És megerősödne tőle ha fociznák?
Inkább mellette ökölvívást tanulj, hogy megtanuljál ütni. Vagy valami földharc, például birkózás.
Amúgy WTF vagy ITF taekwondós vagy Kérdező?
Én egy valamit nem értek. Aki fekete öves taekwondós (ha az vagy egyáltalán Kérdező), aki focizni akar, az mi a kútba fulladt teve f***áért MMA-zik akkor? (Másrészt M.o-on nincsen "mma" edzés, ami van az kamu ketrecbunyós marhulás).
Nincsen összefüggés abban amit csinálsz. Másrészt azt kérdezted, hogy "Szerintetek a két sportot lehet csinálni egyszerre?" Ember HA te "MMA"-zol is a TKD mellett, akkor már eleve kettőt nyomatsz egyszerre nem? Ha már kettőt nyomatsz egyszerre, akkor minek kérdezted meg, hogy lehetséges-e egyszerre két dolgot csinálni. Sőt ha te focizni is akarsz, akkor az már 3 dolog lesz egyszerre. Vagy abba akarod, hagyni az MMA edzést és akkor csak taekwondo + labdarúgás, ez a kettő?
Másrészt, "A foci nem tesz kárt a lábbaimba? Mert a taekwon-dora nagyon kell a lább. És megerősödne tőle ha fociznák?"
De igen, a foci tönkre teszi a lábadat. Hogy a focitól megerősödne-e a lábad? Igen, viszont(!), a foci teljesen másképp erősíti a lábizmokat, mint a TKD. Szóval ha focin meg is erősödne a lábad, attól még a focin szerzett láb megerősödésből lószart sem tudnál hasznosítani egy TKD meccsen. Ellenben a legtöbb focistának teljesen szét van cseszve a lába, fociban sok a sérülés. Egyszer szopjál be egy durva becsúszást, ahol eltörhet a bokád, kificamodhat a térded, leszakadhat a vádlit (egyik focista spanom így járt), akkor aztán a foci ÉS a taekwondo IS kilőve. A focival nagyon rá lehet cseszni, mert egy igen ízületgyilkos sport. A TKD pedig amúgy is egy rúgás-centrikus küzdősport, tudod Te jól, hogy oda egészséges ízületű láb kell. (Én nem taekwondózok ugyan, de thai boxolok egy jó ideje. Tudom, hogy mennyi munka kinyújtani a lábadat úgy, hogy végre tud hajtani a jó rúgástechnikát.)
Másrészt honnan tudod, hogy tehetséges vagy? A magyar foci kb. 30 éve halott, a magyar focisták SEMMI pénzt nem érdemelnek meg, mert a teljesítményük nulla. El tudom képzelni, hogy Te is mennyire "tehetséges" vagy. Itthon Magyarországon ku.rva tehetséges minden focista, de eredmény 30 éve sehol. :D
Letetted TKD-ból a fekete övet (feltéve ha igaz), ami magyar viszonylatban már nagyobb teljesítmény, mint a beképzelt-nyálverő-homoszexuális "sportág" játékosának (focistának) lenni.
Én a Te helyedben nem fociznék, de ez Én vagyok. Te döntesz úgy is. De egy valami fix, szét fogod cseszni a lábadat, erre készülj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!