Kizárt lágyéksérv műtét után kb. mikortól lehet biztonsággal edzeni?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Vasárnap műtöttek kizárt lágyéksérvél. Azóta nagyon vigyázok a hasamra, minden mozgást karból csinálok, még a felülést, és felállást is. Tüsszenteni, és köhögni egyszer sem köhögtem, pedig volt ingerem rendesen. Jelenleg szerda óta gyaloglók napi 5-6 kilométert mindenféle fájdalom, és gyengeség nélkül. Arra lennék kíváncsi, hogy ha így vigyázok a hasfalamra, akkor lehetséges e, hogy jövőhéten(1.17) már edzek? Én egyenlőre csak kardióra gondoltam, mert nem szeretném, hogy az állóképességem megroppanjon. Napi 2*450 súly nélküli guggolás, illetve 2 óra kocogás szerintetek már megkockáztatható, vagy várjak még vele? Az orvosom kérdeztem a dologról, ő kitért a konkrét válasz elől, és azt mondta, hogy bármit csinálhatok csak súlyt ne emeljek, ezt be is fogom tartani legalább 3 hónapig. A másik kérdésem, hogy fel fogom ismerni, ha megint kiszakad a sérvem, mert eddig se tudtam, hogy ilyenem volt:\ Első sorban már sérven átesettek véleménye érdekel. A válaszokat előre is köszi.2014. febr. 9. 20:55
1/1 anonim válasza:
szia
Eddig 2 sérv műtéten vagyok túl, és most vár rám újra... Felejtsed el... Max séta, semmi más... 1 hónapig legalább semmi ilyesmi, ha nem akarsz újra a műtő asztalon kikötni... 1 hónap után kezdj el bármi ilyesmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!