Egy zenét keresek, amire táncoltunk régen, kisgyerekként. Valaki felismeri a tánc alapján?
Sziasztok!
Egy zenét keresek, amire táncoltunk régen.
A tánc koerográfiája:
Párban állunk egymással szemben, és a párok egy sort alkotnak.
A zene valami olyasmi szöveggel kezdődik, hogy "kicsima kicsima kicsima kicsima kicsima HEJ!" Eközben a párunk kezét fogva ütjük az ütemet.
A HEJ!-re elengedjük egymás kezét, és hátra lépünk kicsit, amíg az így keletkezett folyosón az első pár kézenfogva először átsasszézik a sor túloldalára, majd vissza. Utána elengedik egymás kezét, és külön válva megkerülik a mögöttük levő egyes sort, a sor pedig követi őket.
A sor végére érve összetalálkozik a pár, megfogják egymás kezét, és felemelik magasra. A mögöttük haladó sorok is össze találkoznak, és újra párokká rendeződnek, és úgy bújnak át a kapun.
Így kialakul újra a párokból álló oszlop, és kezdődik elölről a művelet az így előre jutott párral.
A zene szövege csak annyi, hogy lá lá lá... így nem találok rá sehol...
Kérlek, ha valaki ismeri, segítsen!
Nagyon kellemes emlékeim fűződnek hozzá, és szeretném másokkal is megismertetni.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Nekem erről a táncól így ahogy leírtam a Cotton Eyed Joe, jut eszembe, de az nem az a szám amit te keresel.
Nem emlékszel véletlenül milyen nyelvű előadótól van a zene?
Azt hiszem gyerekek éneklik.
De a szövege csak annyi, hogy "lá lá lá lá lá lá lá..." és még az, hogy "kicsima kicsima kicsima kicsima kicsima HEJ!"
Biztos, hogy nem ezt mondják, kicsi voltam, amikor hallottam, és csak halandzsa volt nekem :D
Az előadóról sajnos semmit sem tudok :(
A dallamára még teljesen emlékszem, de sajnos nem akarlak titeket megkínozni azzal, hogy feléneklem youtubera :D
Kérlek, segítsetek megtalálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!