Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondják annyi sportra...

Miért mondják annyi sportra hogy "izmot bont"?

Figyelt kérdés

Bocs, nem tudtam máshogy megfogalmazni.. Szóval, olvasgattam a kérdésekre a válaszokat a sport témakörben és pl. azt írják, hogy a sok edzéssel az izmokat leépítem, nem erősítem.

Pl.: Napi 5 km futás heti 1 pihenőnappal, + napi 20 km bringa az sok? És fekvőt és hátizmot is csinálhatok minden nap, ha nincs izomlázam?

Azért furcsa ilyen izomleépítős cuccot olvasni, mert sztem a mozgás csak jót tesz, túlzásba meg szerintem képtelenség vinni, mivel a szervezet érzi, hogy mi esik jól neki, és mi az erőltetés, kínlódás...

Vélemény?????

2009. dec. 2. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Erre én is kiváncsi vagyok. Szerintem ez max olyan testépítőket érint akik 90-100 kg körül vagy afelett vannak.

ha futás mellett csinálsz súly edzést sztem se épül le ha rendesen eszel.. csak keményebb leszel.

2009. dec. 2. 19:20
 2/6 anonim válasza:

nekem pont izomleépítésre lenne szükségem :S

mivel alapjáraton izmos vagyok(6évet kézilabdáztam) most kicsit meghíztam,és a combjaimra zsír rakódott :S egy ideje elkezdtem tornázni, a combom körmérete nem lett kisebb,átalakult izommá,most jelenleg ilyen vaskos izmos combjaim vannak:$ viszont nekem mindenképp fogynom kellene comb körméretben...én is hallottam erről az izomleépítésről, ez talán a szálkásításra érthető...?! örülnék ha valaki segítene abban hogy milyen mozgás formákkal lehet ezt elérni, a vékonyabb szálkásabb izomzatot(főleg combon és fenéken)

előre is köszi,és bocsi hogy épkézláb válasszal nem tudtam előrukkolni,sőt inkább csak gyarapítottam a kérdéseket:$

2009. dec. 2. 21:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Megpróbálom elmagyarázni.

Ha sokat edzzel, túl edzed magad. Az izmok a folyamatos, sok terhelés miatt elkezdi magát bontani hogy energiát állítson elő. Tehát a szervezet a túl sok terhelés miatt az izmokat bonja, hogy energiához jusson. Persze jó táplálkozás az alap.

Nagyjából ennyi.

2009. dec. 3. 21:50
 4/6 A kérdező kommentje:
21:50-es köszi... De nem tudod, hogy mennyi edzés számít túledzésnek? Ha nincs izomlázam, akkor edzhetek nyugodtan? Vagy egyáltalán mik a túledzés jelei???
2009. dec. 4. 12:42
 5/6 anonim ***** válasza:

A futás meg a bringa az az izom glikogénjét építi le,ergó nem lesz olyan vastag az izomzat,túledzéskor lép fel,azt érzed,pl:nincs kedved edzeni,fáradt vagy,nem tudsz figyelni,nem nősz,nincs étvágyad.

Mit akarsz kérdező tömeget növelni?Mert akkor futás és bringa sztornó,heti 4edzés kell,beállított kaja mennyiség,megfelelő pihenés.

2009. dec. 4. 16:47
 6/6 anonim válasza:

1. Az izmok úgy épülnek, hogy amikor sokkolod őket (pl bringázol), akkor a fehérjeláncok felszakadnak, és újabb aminosavak és fehérjék csatlakoznak hozzá. Ez alatt van az izomláz érzése, amire nem szabad rádolgozni. Hogy miért...?

2. Ha izomlázra rádolgozol, akkor az izmaid nem tudnak regenerálódni, és úgymond kioltod őket. Ez azt jelenti, hogy ugyan nem leszel nyomorék, de nem leszel majd képes sportolni egy jó 1-1,5 évig, amíg az agyonsokkolt izmaid regenerálódnak.

Remélem segítettem!

2009. dec. 13. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!