Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aki szokott rendszeresen...

Aki szokott rendszeresen futni, az tudna segíteni nekem?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

Esténként 2 naponta kimegyek futni 2 km-t. Mindig tiszta víz vagyok, ami zavar, hogy a hosszú hajam is.

Szeretnék reggel felkelni 4-kor és kimenni olyankor is, mert érzem rá az igényt, a testemnek jól esne. A gond az, hogy tiszta víz a hajam, hogy menjek így dolgozni? Vékony szálú, szőke hajam van, hamar átvizesedik az egész. Ha minden nap megmosom, akkor meg hamar tönkre megy, zyírossá válik.Másrészt, ha a munka előtt hajat is akarok mosni, beszárítani, akkor legalább 3 kor kell felkelnem, az dúrva.

Ti hogyan oldjátok ezt meg?

20/ L

2009. dec. 1. 12:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

ezt sajnos szerintem nem lehet megoldani, az izzadás természetes folyamat, én is izzadok mint a ló, bár én borotválom a fejem így nem jelent problémát:D

próbáld inkább munka utánra tenni a futást

2009. dec. 1. 12:23
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi, a borotvát kihagyom.

Sajnos reggel lenne jó, mert magamhoz tárek, és egészséges.

Mennyit szoktatok futni egyébként? Kíváncsi lennék, mi az az érték, ami már egészséges, de nem esek össze. Nekem 2 km-től nem megy több. :(

2009. dec. 1. 13:36
 3/13 anonim ***** válasza:

A kora reggeli futást nem nagyons zokták ajánlani, hogy miért azt nem tudom, de felkelés után egy fél-1 órát kell várni a futással, én így olvastam valahol.

Egyébként ha reggelente mész futni, akkor menj összekötött hajjal a munkába. Megszárítod, összekötöd és kész is. Ez kb. 15 percet vesz igénybe :D

Én amúgy este szoktam futni, 8 körül, aztán gyors zuhany és megyek is aludni. És nem kell büdösen, vizes hajjal mennem suliba :D

2009. dec. 1. 15:23
 4/13 anonim ***** válasza:
5-10 km, első voltam
2009. dec. 1. 16:31
 5/13 A kérdező kommentje:

5-10 km? De jó, én egyszerűen nem bírok többet. Próbálok lasan, mindig picit többet, de megy.

Lehetne még egy kérdésem?gy fogyni fogok tőle, meg a feszesedés a fő cél, bár egészséges dolognak tartom, ezért amúgy is kimennék futni. Viszont a combom lassan megy le, a vádlim már tiszta izom. Hogy mutat ez egy szoknyában? :( Nem férfias?

Illetve attól félek, hogy az amúgy is vastag combom még vastagabb lesz, pedig nem kéne.

Ugye kisebb lesz és feszes? A zsír gondolom lemegy alóla, csak kezdetben látom vastagabbnak a dudorodó izom miatt.

Oké, ho

2009. dec. 1. 19:26
 6/13 A kérdező kommentje:

Figyeljetek! Ti tapasztaltak vagytok. Érdekelne, hogy használtok-e futó cipőt, ha igen milyen fajtát érdemes? Erdőben szoktam futni, korábban betonon tettem, de nekem az jobb volt, itt könnyebben megfájdul a lában a kis gödröcskék, egyenletlen felületek miatt.

Én natur kis sportcipőben futok. Mit javasoltok? Érdemes lenne vennem egyet?

2009. dec. 1. 19:31
 7/13 anonim válasza:

Szerintem ha ilyen gyakran futsz mindenképpen érdemes beszerezned egy futócipőt,sokkal egészségesebb.Nem olcsó,az enyém pl.10 körül volt még 3 éve,Adidas.Kicsit hülyének néztek a boltban,minimum egy óráig próbálgattam a cipőket,kocogtam is bennük:)de megérte,azóta is jó.(bár az első1-2 alkalommal lehet hogy szokatlan lesz,engem is kidörzsölt egy kicsit,de aztán nem volt vele probléma)

Mostanában én is betonon futok(bár nem egészséges,de a rossz idő miatt csak ez a lehetőség van),és egy idő után el is kezdett fájni tőle a lábam.Ha tehetem gáton futok vagy sportpályán,az az igazi,olyankor nincs semmi baj.

A futás után az alapos nyújtás nagyon fontos,az tuti.Most lehet hogy hülyeséget mondok ezzel,de én úgy tudom hogy ha jól lenyújtja az ember a lábakat akkor nem lesznek vastagok.

A hajas témában én sem tudok mit mondani sajnos.Ne mosd szerintem minden futás után samponnal mert akkor tényleg tönkremegy,próbáld meg csak a sima vízzel való öblítést.Vagy ahogy előttem is írták,simán szárísd meg.

És szerintem annyit fuss amennyi jól esik,általában én is olyan kettőt futok,valamikor kevesebbet,van hogy többet,mikor mennyi az igényem.És ez a legjobb szerintem,semmiképp se erőltesd túl magad,az a másik véglet...

Jó futást;)

2009. dec. 3. 01:15
 8/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, természetesen a további hozzászólásokat is örömmel fogadom.

A futó cipőt pedig beszerzem.

2009. dec. 3. 08:13
 9/13 anonim ***** válasza:
első vagyok még mindig, a futócipő tényleg a lelke a dolognak vmi minőségit használj mindenképpen, én a rugózást nézem a sarokrésznél általában. a combod nem lesz vastag, fiú vagyok az enyém sem vastagodott tőle, szálkás lett és kész, nyújtani mindig nyújts utána kb 20 percet, sok izomgörcsöt elkerülhetsz vele, meg az izom is szebb lesz tőle 20/F
2009. dec. 3. 12:18
 10/13 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Köszi, nagyon aranyos vagy. Megfogadom a tanácsod.

Annyit még megkérdezhetek, bár egyéntől függ, de mennyi idő alatt kezdtél el szálkálsodni?

Milyen nyújtógyakorlatokat javasolsz?

Én annó, 2 évig nyaranta futottam olyan 2 naponta ,mivel felvételire készültem. Hogy őszinte legyek, éreztem némi feszességet, de a hurkácskák megmaradtak. Valószínűleg az étkezést is hozzá kellett volna igazítanom, ott hibáztam.

Nagyon szépen köszi.

2009. dec. 3. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!