Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan edzésről, ahol szinte végig testhelyzeteket kell tartani pl. plank?

Figyelt kérdés
hatásos? Érdemes ilyen edzést csinálni?

2014. jan. 11. 10:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem hülyeség, én is be szoktam tenni egy-egy gyakorlatot néha egy izomcsoportra.
2014. jan. 11. 11:07
 2/7 anonim válasza:

szerintem minden embernek egyéni edzésterve kell, hogy legyen. ha te úgy érzed erre van szükséged ezt csináld, de hozzáteszem szerintem ehhez több kitartás és türelem kell, mint amit én csinálok(fekvőtámasz, guggolás, húzódszkodás stb..)és szerintem az izom se olyan nagy mértékben fog fejlődni és ruganyos sem lesz, de ha csinálod sokáig akkor olyan erő lesz benned mint egy bikában :D

(tehát véleményem szerint nem lesz szép nagy izmod tőle, viszont hatásos lesz)

2014. jan. 11. 11:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Ilyenről még nem hallottam. Tolódzkodásnál szoktam alkalmazni ilyesfajtát. 1-1-1mp-re megállok fent, középpen és az alsó holtponton. Húzódzkodásnál ugyan ez.
2014. jan. 11. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Statikus gyakorlatnak hívják. Plank, V-sit, L-sit, behajított lábbal háttal támasztod a falat. Ki lehet próbálni, tényleg elég gyilkos 1-2 percen át is tartani akár. Bár inkább funkcionális erősítésre jó, és tényleg nem első sorban izomnövelésre.
2014. jan. 11. 12:56
 5/7 anonim ***** válasza:

A többiek jól elmagyarázták.. Jó erőnövelő, és állóképességet is tolja kicsit.

A plank-ról jutott eszembe egy király trükk, amihez viszont már bitang erő kell ;)

Full planche: [link]

2014. jan. 11. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:

érdemesnek érdemes,végülis a jóga is ez és csinálják már pár 1000 éve az emberek.

csaturanga-ból szoktak versenyt is rendezni-

[link]

5 és fél perc körül van a férfi rekord.

2014. jan. 11. 19:48
 7/7 anonim ***** válasza:
épp akartam mondani, pl. jógában is eléggé meg kell magad tartani, meg a pilates is tele van ilyen gyakorlatokkal. s ezekben, ha nem is meg kell magad tartani, akkor is lassan kell a gyakorlatot végrehajtani, vagyis pont egy rohadt kényelmetlen testhelyzetben vagy sokáig.
2014. jan. 13. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!