Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Wing Tsun vagy Wing Chun...

Wing Tsun vagy Wing Chun (Budapesten)?

Figyelt kérdés

Melyik hatékonyabb, hol vannak jobb oktatók, milyenek az edzések,mennyibe kerülnek, stb.

Minden vélemény érdekel :)

2014. jan. 6. 00:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Én wing tsun-ra járok a Mádai félére! Igaz, drága, de nagyon megéri, mert tényleg hatékony! Nem rég kérdeztem meg 1 olyan gyereket aki wing chun-ozik, hogy az milyen és teljes egészében ugyan az volt az edzésmódszer a chun-ban mint a tsun-ban! Csak a tsun-ban több volt az erősítés! Egy kicsivel! Igazából mind 2 nagyon hatékony, de a wing tsun-t nézd meg minden képpen és próbáld ki! Nekem csak jó véleményem van róla! Sokszor használtam, sikeresen! Ha van valami kérdésed, nyugodtan fordulj hozzám! :)
2014. jan. 6. 00:57
 2/6 anonim ***** válasza:

A wingtsunosokon kívül gyakorlatilag senki sem tartja úgy, hogy a wingtsun jó lenne.

És még ha van is különbség a WingChun és a WT között.. miért pont ezek?

Budapesten van önvédelmi/harci taichi edzés, egészen más.. wingchunt ma már mindenki ismeri, még HA jó oktatótól tanul is valaki, nem okoz nagy meglepetést ma már.

2014. jan. 6. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, az utcán meglepetést nem okoz, csak az olyanokbak, mint te, kedves második okoz meglepetést, hogy nem azért híres, mert miért ne, hanem azért mert tényleg hatékony! Ha nem hiszed, menj, figyelj ki 1 WT-st és próbáld meg megverni! Ha megvered, csak segítesz neki, mert felébreszted, hogy ez tényleg rossz, de ha ő ver meg téged (ami valószínű), akkor meg te oklusz egy kicsit! És a wudang kung-fu-s sem fogja elismerni, hogy a box jobb nála, mert ő azt csinálja! :)
2014. jan. 6. 18:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Azt még kihagytam, hogy ne egy 6 éves kis kezdőbe köss bele! Hanem például csipázd ki a mestert! Úgy is végbélsár a wing tsun nem? Akkor meg mitől félsz? :)
2014. jan. 6. 18:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Én wudang kungfus vagyok. És elismerem, hogy egy ~20 éve boxoló profi, 110 kilós boxoló erősebb nálam (3-4 éve taichizó embernél).

még 4 év múlva már nem lesz így.

Ellenben egy hozzám hasonló képzés idejű boxoló ritkán rúg labdába. Egy wingtsunosnál azonban.. pff..

2014. jan. 7. 00:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Mintha valamelyik nagymenő wing tsun mester kimerne állni sparringelni egy másik személlyel! Egy wing tsun mester akárkit lever, aki szintén wing tsunos, azon kívűl meg senkit! Nagyon szívesen tolnék egy kumitét mondjuk egy ötös szintű halálosztó mesterrel! Ja hogy nem merik elfogadni a kihívást? Akkor meg miről beszélünk kérem szépen!
2014. máj. 13. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!