Mi a jobb a csapat vagy az egyéni sport?
Almát a körtével. Nincs jó vagy jobb.
Én szeret(t)em űzni mindkettőt. Egyéniben tényleg tiéd a dicsőség (igazából nem, jó eredményhez kell valamilyen stáb, ha csak egy edzőről beszélünk, már az is), de egyes egyedül dolgozol (vagy ld. előző...), szenvedsz. Saját csapdádba eshetsz, nem biztos, hogy van, aki esetleg átlendít mondjuk egy holtponton.
A csapatsportokban ott vannak a társak, nem kis (lelki) segítséget nyújtva, ami (az egészséges pszichikai állapot) a sportban nagyon-nagyon fontos! Erőt meríthetsz velük, segítenek. Cserébe kompromisszumokra kényszerülsz - nem mehetsz csak a saját fejed után, el kell fogadnod, hogy amit te egyénileg jobbnak találsz, az lehet, hogy a csapat számára akár káros is lehet, az pedig nem jó.
Ne ezek alapján válassz sportágat (ha esetleg ez volna a vél), hanem ami érdekesnek tűnik, ki kell próbálni! Aztán ha tetszik, folytatni.
Én korábban atlétikában voltam aktív (rövidtávfutás, távolugrás), ma pedig kézilabdázom. Mindet imádtam, imádom, és ma is szívesen atletizálnék pl. de a koromban nálam sokkal jobb teljesítményre volna szükség, amit nem tudok elérni, ezért váltottam egy olyan sportágra, amiben még tudok érvényesülni (pedig országos szintű versenyeken is megfordultam korábban; bár a kézilabdát is a másodosztályban játszom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!