Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lassan 13 éves fiú vagyok és...

Lassan 13 éves fiú vagyok és hát. Egy kicsit dagadt! Nem tudtok írni valami könnyű edzéstervet amitől sokat adhatok le?

Figyelt kérdés
(Kérem az embereket akik "vicces" válaszokat adnának, hogy ne tegyék valamint ne tegyétek fel ennek a kérdésnek a képét trollfesz.cc-re vagy a nemkutyára se egyéb vicc oldalakra!Köszönöm!)

2014. jan. 3. 08:01
 1/9 anonim válasza:
100%

Nem kell szétgyúrnod magad a konditerembe. Sőt, nem is kell csak vitaminos és vegetáriánus ételeken élned. Az ismerősöm is olyan volt mint Te.

Fuss minden nap. Az nagyon jó kondiban fog tartani és lehet tőle fogyni, formásodni. Otthon pedig csinálj meg minden nap 3x20 fekvőtámaszt. Megcsinálsz 20-at,, pihensz 2 percet, ismét elismétled ezt kétszer-háromszor. És kész. Egy idő után látszódni fog az eredménye.

Ehetsz továbbra is húst meg minden jó kaját, csak a lényeg, hogy utána ne nassolj semmit, mert az tesz rá sokat.

Ő lefogyott csak ennyitől 10 kilót. Nem hiszem, hogy ezt túl nehéz lenne kivitelezni.

2014. jan. 3. 08:21
 2/9 cli_hlt válasza:

Szia!

(Vigyázz, nem vagyok dietetikus, sem edző, csak azt írom, ami nekem bejött.)

Először is egyél kevesebbet, kevesebb zsírt és cukrot. Sőt, ha választani lehet, inkább a cukrot kerüld. SEMMI üdítő, szörp, ilyesmi.

Kávét, teát cukor nélkül (már ha élsz ilyenekkel, remélem (még) nem :P). Semmi cukros joghurt, pudding, vagy ilyen kence. A cukor feltolja a vércukrodat, az az inzulinszintedet, és megy is az egész energia a derekadra / seggedre / akárhová, később meg jön a diabétesz.

Ne egyél fehér kenyeret, pizzát, hamburgert, semmi olyat, aminek a glikémiás indexe (google) nagyon magas, és felnyomja a vércukrodat.

Egyél zöldséget, mérsékelten gyümölcsöt (cukor!!!), teljes kiőrlésű / korpás / egészmagos / korpás / barna kenyeret, zsömlét, kiflit a fehérkenyér helyett. Disznó / marha helyett inkább csirke, pulyka, kacsa, liba, stb.

Kerüld a zsíros, olajos kajákat is.

Naponta a 3 főétkezés mellett legfeljebb 2x egyél egy nagyon keveset tízóraira és uzsonnára, de ha alacsony GI-jű kajákat eszel, azok amúgy is tovább laktatnak.

Úgy általában egyél kevesebbet.

Tehát: cukor ne. Pékáruból inkább teljes/rostos, kevés zsír, sok zöldség, hús is jöhet. (A sülkrumpli NEM zöldség :D)

Mozgás: én fegyencedzést (google) csinálok, nekem bejött. Ez viszont erőedzés, ettől fogyni nem fogsz, neked inkább valami "levegősebb" edzés kellene. A legjobb lenne talán az úszás.

A futással vigyázz (inkább ne csináld), mert ebben a korban nagy súly mellett hajlamos lehetsz epiphiseolysis-re. Ez az, amikor a combcsont felső porca alatt a növekedési zóna "megfolyik", tulajdonképpen "krónikus combnyaktörésed" lesz, ez csak műtéttel javítható. (Ha fáj a comb/csípő tájad, ami a lábszárba sugárzik, akkor azonnal orvos.)

Ha az úszás nem játszik, inkább nyomj valami saját testsúlyos edzést (mert bárhol lehet csinálni, nem kell hozzá sok eszköz, és működik), csak inkább nagyobb ismétlésszámmal. Így tolhatod a fegyencedzést is, csak ne ugorj bele a nehéz gyakorlatokba, hanem pl. a függőleges fekvőtámaszból csinálj 40 helyett 60-at a végén, így eltolódik az egész erőedzésből kicsit "kardióba".

2014. jan. 3. 08:23
 3/9 A kérdező kommentje:
k
2014. jan. 3. 11:38
 4/9 A kérdező kommentje:

Hetente egyszer úszom és ezen sajnos nem tudok változtatni, akkor hozzácsapok napi 3×20 fekvőt és most nem tudom csapjak hozzá még egy ilyet: [link] vagy egy ilyet: [link] vagy egyszerűen naponta menjek sétálni, futni és ha igen mennyit és hogyan(xy km és xy perc futás,xy pert gyaloglás)?

Kajákat be tudom tartani teáról és kávéról le kell szokjam :(

2014. jan. 3. 12:01
 5/9 kovpet ***** válasza:

"Lassan 13 éves fiú vagyok"

vs

"teáról és kávéról le kell szokjam"

Te 12 évesen már RÁSZOKTÁL a kávéra? Szerintem nagyobb lesz itt a baj, mint hogy van rajtad egy kis felesleg.

Teázni meg teázhatsz, csak ne koffeinest és ne cukrozd agyon.

Az egészséges étrend nagyon fontos, de ha nem tökéletes minden, akkor sem lesz baj. Viszont a kávé, az alkohol és az energiaitalok még nagyon nem azok a dolgok, amit egy ennyire fiatal szervezetbe rendszeresen be kellene juttatni.

Ja és mozogj sokat :)

2014. jan. 3. 13:58
 6/9 A kérdező kommentje:
A kávéban van két csipet koffeines kávé és a többi mind koffeinmentes annyira nem vagyok rászokva, hogy naponta igyak és cukrot sem rakok bele csak két csipettel!És igen én szeretem a kávét tisztában vagyok vele, hogy nagyobbaknak van és pont ezért visszafogom magam teát meg már 7 évesen is ittam!Alkoholt nem fogyasztok 2 havonta lecsúszik 1-2 korty sör a torkomon de ennyi
2014. jan. 3. 15:50
 7/9 kovpet ***** válasza:
Akkor jó, csak kicsit ijesztő volt, hogy már le kell jönnöd a szerről ennyi idősen. :)
2014. jan. 3. 15:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Azért ez még a jobb helyzet képzeld ha az írom, hogy le kell szokjak a drogokról és a 5 literes borral teli vödrökről mert óránkén lenyelek 3 kanál drogot án megiszom 5 liter bort :D
2014. jan. 3. 16:08
 9/9 A kérdező kommentje:
azt*
2014. jan. 3. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!