Shaolin Kung Fu: déli, vagy északi stílus a jobb, egyáltalán mi jellemzi őket?
pekingben tanultam...igazi mester volt az oktató, nem ilyen nevenincs tudomisénkicsodák mint itthon, akik mesternek merik nevezni magukat....
mikor hazajöttem, felkerestem az egyik legnevesebb hazai ilyen teremvezetőt, kértem nézze meg hol a tudásom...pár perc volt, míg leiskoláztam, azt mondta menjek el, és tartsam meg ezt a tudást magamnak, mert ilyen európában is kevés van...
emlékszem a tanítványaira...néztek, mintha még nem láttak volna kütdelmet.
Igen cimbora, amúgy is a wing tsunt kezdtem volna el, csak úgy kíváncsiságból e könyv miatt:
[link] . De amúgy azóta számos videót néztem wing tsunról, és egyértelműen az a nyerő :D
Az északi stílusú kung-fuk legfőképpen rúgáscentrikus harcmodorok, míg a déli stílusú kung-fuk inkább az ütéstechnikákat helyezik előtérbe.
Déli stílusok: Hung Gar, Chow Gar (déli imádkozósáska), Wing Chun,
Északi stílusok: Ming Chuan, Chang Quan (Hosszú Ököl), Bai He Quan (fehér daru), Ying Zhao Pai (Saskarom)
Choy Li Fut, ez a stílus déli kung-fuként van elkönyvelve, de ugyanakkor tartalmaz elég rendesen olyan technikákat, ami az északi stílusokból valók. Ez amolyan "hibrid" stílus.
"Wing TSun-ozzál! Annál hatékonyabb nincs! Bizonyítottan a leghatékonyabb!"
Ha még Wing CHUN-t írtál volna akkor még enyhe túlzással azt mondom, hogy jól van (bár a wing chun sem verhetetlen stílus!). Na de a Wing TSUN az köztudottan egy kalap bélsár. Egy 6 éve wing tsun-zó illetőnek esélye sincsen egy olyasvalaki ellen aki másfél-2 éve űzi az ökölvívást. Ez tény és tapasztalat, akármennyire is fáj a kedves Bruce Lee és Yip Man rajongók piciny lelkének. XD
Szóval kedves Atomirészecske tégy meg nekünk egy olyan szívességet, hogy nem irkálsz idióta és megalapozatlan kijelentéseket! :)
Egyébként a wing tsun sulik marketing hatása igen meglátszik a wt-t tanulókon. Azt hiszik, hogy a cséphadarások annyira brutális. Tény, hogy gyors és sokoldalú, de semmit sem ér, ha nincsen mögötte ütőerő (és itt most nem a testi fizikai erőt értem!) és pontosság. Másrészt a wt-osoknak nincsen feledzve a testük, szóval, ha ők kapnak egy ütést/rúgást akkor megette a fene a villám kezecskéiket. Nem rossz amúgy a wing chun (a TSUN is elmegy szódával, ha mellette erősít az ember + űz még mellette vmi stílust), csak irtózatosan sok gyakorlást igényel, sokkal többet, mint ahogyan reklámozzák! Mert sajnos az nagy hiba, hogy 3-4 év alatt már sokan oktatói minősítést kapnak!
A Hung Gar kung-fusoknak minden porcikájuk fel van edzve, és van is ott erő az ütések mögött. A Choy Li Fut-osok sem lassabbak semmivel a wt-soknál, ráadásul még több technika van benne. A Chang Quan-ban pedig a rúgások a brutálisak, majnem olyan mint egy taekwondo, annyi különbséggel, hogy azért van kéztechnika is.
Az első válaszoló hazudik legalább 3-szor írtam neki privátot ,de egyikre sem válaszol.
Kedves első válaszoló: Ezt a kammufaszsságot melyik pizsamádban álmodtad? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!