Feltudod tenni a nyakadba a lábad? Ha igen hogy? Vagy hogyna lehetne?
nem sok múlik a genetikán bárki megtudja csinálni a dolgokat, max félév nyújtás ha rendszeresen csinálod (mondjuk úgy naponta) de fiatalabbaknak + lányoknak + alapból hajlékonyaknak 1-2 hónap is elég ahhoz hogy tudjanak spárgázni hidazni meg mindent..
elég sokféle nyújtás van amit használok nem tudom mitől lehet, sztem ilyet úgy kell hogy leülsz, lábakat széttárod, kéz kinyújt előre, és nyomkodod előre a felsőtested a földhöz, naponta vagy 30x, minél kevesebb lendülettel
meg gondolom a combnak is hajlékonynak kell lennie szóval térdemeléseket + láblendítéseket csinálsz jó magasra
ha már nyújtasz, akkor erősíts is mellé, mert ha nem teszed, akkor olyan sérüléseket szerzel egy minden napi művelet során, hogy sírva fakadsz, kimegy valamid, megrántod, elszakad, túlságosan megnyúlik és akkor fájni fog.
a nyújtást alapvetően nem azért találták ki, hogy hajlékony legyen az emeber, hanem mert az izomösszehúzódások után de inkább előtt kell a lazítgatás, a mozgás tartomány növelése, az izom gyors regenerálódása. de az erősítés se jó, ha nincs nyújtás, mert akkor az izamid meg "összeugranak" és több ideig tart míg újra kieresztenek a feszült helyzetükből és ismét csak rosszat teszel magadnak
jobban nem tudtam elmagyarázni, hogy mi a hátránya a túlzott nyújtásnak, de remélem azért érthető volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!