#8: BP-i vagyok, nem győztél meg, de még 1 kérdésem lenne, hátha nagyobb a rálátásod, erről nincs tapasztalatom. Ha megtámadnak, gázpisztollyal védekezek, kijön a rendőrség tőlem elkobozzák a fegyvert akkor az én adataimat az ügyirati papirokban tényleg frankón kiadja a jard/bíróság a támadóimnak, és ott állok fegyver nélkül úgy, hogy mindent tudnak rólam a támadóim? Ezzel nem vagyok tisztában.
Második kérdés: Ha önvédekezek, majd elfutok a helyszínről (hiszen nincs bejelentési kötelezettségem GP használat esetén), de egy járókelő bejelentést tesz akkor van-e esélyem utólag tisztázni magam? Értelemszerűen az elfutás azért lenne hasznos, mert senki nem szeretne évekig bíróságra járni azért mert őt érte sérelem...
Ilyet a cigók régen is csináltak itthon, csak elég komolyan büntették (közel életveszélyes sérülés okozása, hiszen a kiütés valóban járhat halált okozó sérüléssel) így kiment a divatból. Én vagyok 23 éves, ez a szokás még az előző generáció idejében is volt (mai 40-45 évesek).
Hogy lehet ellene védekezni? Tökéletes 'jelenléttel'. Ez persze szinte senkinek sincs, nem olyan dolog amit 5 év boksz vagy kravmaga edzésen ráragad az emberre. De aki gondolkodás nélkül, állandóan felméri a környezetét mert azt tanulta, hogy így kell járni, jelen lenni az utcán, az időben észreveszi a rajtaütést. És akkor már csak egy 'sima' csoportos támadás, ami szintén veszélyes, de mivel alapvetően csak szórakozás, és nem kifejezetten gyilkolás a cél, így egy túlélhető helyzet. Tehát nem bunyóval, hanem elsődlegesen pusztán figyelemmel. Amikor egy csoportból megindul feléd 1-2 ember, tudd hogy nem csak véletlen mennek feléd. Látszólag ennyi, de egyébként ennek a kivitelezése voltaképp lehetetlen. Ez ellen csak szigorú törvényekkel lehetne hatékonyan védekezni, önvédelem egyszerűen kevés.. ez irreális helyzet, a semmiért leütnek. Vagy mint írtam: irreálisan jónak kell lenni, mindig figyelni kell. Nem könnyű ez.
"irreálisan jónak kell lenni, mindig figyelni kell"
ezzel csak az a baj, hogy a legtöbb ilyennél nem csoportosan jönnek rád hanem alattomosan hátulról és egyedül amit van, hogy tökéletes figyelemmel se lehet észre venni
Bizony. Írtam, én nem is tartom reálisnak az önvédelmet ez ellen.
Viszont mivel a támadás célja nem ölés, hanem 'mókázás' lesz a közelben banda, ahonnan elindul 1 delikvens. Én nem tudom ezt hogyan lehet kiszúrni.. sehogy, én nem tudnám. Hiába figyelek.. mások is vannak az utcán, nem tudom.. mi kellhet ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!