Elég hatékony így az edzés ha fogyni szeretnék? Csináljak még mást is? (24 éves lány vagyok)
6 hete diétázok(kalóriaszámlálás) 3 hete kezdtem el mozogni tudatosabban. 2 hete pedig kondiba járok.Elég nagy súlyfeleslegtől kell megszabadulnom(20-25kg). Így néz ki a hetem: Hétfő-Szerda kb 1 óra úszás/mellúszás úgy hogy kint van a fejem a vízből, úgyis hogy benne van/.Kedden kondi:25perc bicikli az elején/5perc laza tekerés utána váltogatva 1perc gyors, 2 perc normál tekerés. Majd mell-has-hát erősítés. Az edzés végén megint 25 perc tekerés.Csütörtökön lábra edzünk. Szombaton váll-biceps-triceps.Péntek- Vasárnap pihenő.Elég hatékony ez így?A fogyás az elsődleges szempont, de szeretném kicsit azért az állóképességemet is növelni.Később ha lentebb ment a súlyom szeretnék futni is,de az most szerintem az ízületeimnek nem tenne jót.
156cm75kg 24 éves lány vagyok
Melyik ÁVÓ-s jelentett be? :D
Tisztelt Felhasználónk!
Kérjük, ne használd a hozzászólásokat weblap, vállalkozás, vagy termék reklámozására!
Az ilyen jellegű tevékenység sérti weboldalunk szabályzatát és a regisztráció korlátozásával, vagy tiltásával járhat.
Nem reklámoztam semmit, ott van összeszedve a dolgok rendesen, én csak segíteni akartam,de akkor viszontlátásra kedves Gyakorikérdés.
Peak, engem is tiltottak már le linkelésekért több hónapra. Sajnos itt ez van, nem szabad linkelni. Vannak roszakarók, aki felnyomják az embert.
Kérdező, szerintem jó lesz így, de a kardio edzés az sose a súlyzós előtt legyen, hanem utána. Ez aranyszabály. Ilyenkor jön a kérdés, hogy miért. Azért mert ha már a kardioval elhasználod a glikogénraktár nagy részét, akkor nem lesz erőd súlyzózni. Másrászt, ha előbb a súlyzósnál felhasználod a glikogént (az izmok ch készlete), akkor utána a kardioval már könnyebben használszföl zsírt. Tehát nagyon nem mindegy a sorrend.
Heti 0,5-1 kg legyen a fogyás, hogy ne veszíts sok izmot. Mert lehet fogyni gyorsabban is, de akkor nem lesz jó a végeredmény. Nem csak a kalória számít, fontos, hogy sok fehérje menjen szálkásításkor. Különben izomvesztés lesz.
Nem én jelentettelek:-) privátban ujra elküldhetnéd nekem azt a 3linket amit kiraktál, mert tényleg szívesen elolvasnám.
Akkor azt mondjátok cseréljem a sorrendet.Súlyzózás és utána 50 perc bicaj vagy elég a 25 ?
Vettem bioteches port amit edzés után kell inni. ha jól tudom nem kifejezetten fehérje por mert vacsit is lehet vele helyettesíteni. De ha már megvettem megiszom.
Köszönöm a segítséget!
Előbb a súlyzós, utána az aerob edzés. 40-50 perces aerob edzés kell. Tehát 130-as pulzus körül. Nem magas intenzitású kardio!
Az jó ha vettél proteint. Mehet is edzés után. Akár este és reggel is jó, de este jobb lenne a sovány túró. Én ahhoz is teszek egy kis proteint ízesítésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!