Valaki mondana gyakorlatot nyújtáshoz?
Hát kérdezd meg az edződet! Biztos szívesen segít neked.
De pl. Terpeszben ülsz és ráhajolsz a lábaidra, középre, vagy próbálj meg lemenni spárgába, összezárt lábbakkal, egyenes térdekkel áll lehajolsz és megpróbálod megérinteni a talajt, ilyenek, mint tesi órán, már ha jársz olyanra.
Szerencséd van, ebben a korban még sokat fejleszthető a lazaság nyújtással. Azt hallottam, körülbelül 24 éves kor után például a spárga már nem tanulható.
Szerintem ehhez a rugáshoz a legjobb: Minél szélesebb terpesz, amennyi csak megy telitalppal. Nyújtasz kézzel és fejjel mindkét oldalra. Utána sarkon akkora terpesz amekkora csak megy, ez legjobb zokniban szőnyegen, hogy tudjon csúszni szét a lábad.
Utána így ahogy vagy, elfordulsz csípővel 90 fokkal az egyik irányba, hogy a hátsó lábad lábfejének a belső lábéle van a földön, az elsőnek pedig a sarka. Aztán a másik oldal.
De nézhetsz youtubeon is videókat. stretching for high kicks
Nyújtásnál az arany középút megtalálása a lényeg. Valamennyire kell, hogy fájjon, mert nem fog nyúlni, de ha túlerőlteted, meghúzhatod.
És saját tapasztalatom szerint edzés után megy a legjobban a nyújtás, mikor fáradtak az izmok. Például próbáld meg reggel felkeléskor az összezárt, nyújtott lábas kézletételt :D
Ami még nekem sokat segített az a láblendítés volt. Alap harci állásból előre nyújtott láblendítés felfele, vagy 10-15, aztán másik láb. És akár oldalra is.
Én is ugyanezzel küzdöttem 17 évesen, hogy nagyon hosszú és merev volt a lábam, de utána tök jól kinyújtottam magam és lazán rúgtam bármilyen fejrúgást egy fejjel nálam magasabbaknak is.
Amikor kicsit idősebb lettem, rájöttem, hogy nem érte meg.
Mi a fenének?
Éles harcban soha nem fogsz fejre rúgni, viszont szétgyepálod vele a térdedet. És hiába erőlködsz, amint valami miatt abbahagyod kicsit az edzést (egyetem, csaj, betegség, költözés, munka, gyerek -- akármi lehet), azonnal veszíteni kezdesz a kínkeservvel szerzett hajlékonyságodból. És 60 évnyi egészség többet ér, mint egy-két évnyi élvezet, hogy fejrerúgtál.
Bocs, kicsit off voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!