JUDO! Kezdő vagyok, kell öv? (több lent)
A ruhádhoz járt volna egy 'fehér' öv.
Miért akarsz komolyan elkezdeni judo-zni? Csak megérdeklődni szeretném, hogy például miért nem Jujutsuzol.
Köszönöm a segítséget! Hmm akkor biztos adtak hozzá, még nem kaptam kézhez, csak már megjött édesanyám munkahelyére, és hirtelen eszembejutott hogy vajon azt kellett-e volna venni. :)
Több okból is judo. Első és legfontosabb hogy a közelemben nem nagyon van jiujutsu, osztálytársak is judora járnak, illetve a senseit is ismerem, mert egyben a japán tanárom is. :) Szóval szinte biztos vagyok benne hogy jó közösségben leszek! Illetve tudom hogy a jujutsuban is van dobálózás, de abban sok a rúgás és ütés is, engem pedig azok annyira nem vonzanak. :( Köszönöm a segítségedet!
Szerintem jár a ruhához mivel valamivel össze kell kötni.
A birkózótól kérdezném hogy ki szokott nyerni?
fehér övet felkötheted, itt van 3 módszer:
http://www.youtube.com/watch?v=vvob-EXUJnQ
az első a legegyszerűbb, a második viszint szebb módszer és az se bonyolultabb igazából :D hará a judohoz, nagyon jó sport
#5 válaszoló
Változó, hogy ki szokott nyerni, de azért kiegyenlített, persze ahova lemegyek nem egy válogatott hely, de nem is olyan rossz a színvonala. Próbálok alkalmazkodni a szabályokhoz, de ha nem találok fogást, ilyesmi, akkor felnyúlok nyakra, derékra, támadok első szándékból lábra. :D
De azért próbálok fogást, támadófelületet keresni a judogin, csak az annyira nem áll kézre, nincs meg vele a rutinom, van hogy pont emiatt beleszaladok olyan fojtásokba, amire nem is számítottam, mert nem vettem figyelembe a ruhát. A beállásom is mélyebb, mint pl szabadfogásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!