Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Thai box az agyatlan pofozkodá...

Thai box az agyatlan pofozkodás szerintetek?

Figyelt kérdés
harcértéke?
2013. nov. 10. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:

!!!

A versenykaraténál, kravmagánál azért így is komolyabb.

2013. nov. 10. 20:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem agyatlan pofozkodás. Attól még, hogy TaplalkozasHarcmuves egyszer kijelentette hogy hülyeség meg a sok hozzánemértő attól még nem agyatlan pofozkodás. Thai boxon nagyon kemény az erősítés, mivel muay thain szinte az egész testet felhasználják támadó ezközként (kéz, láb, könyök, térd).
2013. nov. 10. 20:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez az ami minden küzdősportról és harcművészetről elmondható.

Hogy kemény az erősítés. Harcművészetekben meg 100%-ra szintén igaz, hogy az egész testet fegyverként használják. Mondjuk TB-ben ritkán szúrnak ujjal, de mindegy, küzdősporthoz képest tényleg nem kevés támadási felületet használnak. Csak középszerűen. Ezt pedig igen pofozkodásnak nevezzük.

De azt amúgy senki sem szokta írni hogy hülyeség. Semmilyen sport sem hülyeség, a zumba sem, csak érthetetlen hogy valakik tényleg ilyeneket választanak. De lehet valakinek pits.arisza kell, valaki meg TB-n éli ki magát.

A szomorú az, amikor valaki erős akar lenni, közelharcot akar tanulni, és akkor elmennek ilyen sportkarate meg TB klubokhoz, közben vannak valóban komoly képzések, azok meg nehezen tarják fenn a saját edzőtermüket is. Pedig pofozkodást még különösebben tanítani sem kéne.. mégis erre van nagyobb igény, ahogyan sok helyen láttam.

2013. nov. 10. 20:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindenkinek meg van a maga véleménye. Mivel én járok thai boxra így látom, hogy hasznos és jól kidolgozott kűzdősport. Én nem értek egyet veled, de én például nem vagyok oda pl. a harcművészetekért és az a véleményem róluk mint neked a thaiboxról.
2013. nov. 10. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:

.. ami érdekes, mert a thai boxot is egy harcművészet beszabályozásával hozták létre. Tehát csak elvettek belőle, kevesebb lett, az eredetire (egy harcművészetre) miért lehet úgy tekinteni mint én egy TB szintű küzdősportra? Minden ami a TB-ben benne van az benne van kb. az összes harcművészetben.

De ne legyen félreértés, én elég tisztességesen tudom kritizálni a harcművészeteket is. Nagyon sok klub van, akiket TB-sekkel veretnék össze, és igen egyoldalú lenne a dolog.

Másik félreértés ami ne legyen: senkitől nem hallottam még, hogy a TB-t mint sportot leszólná. Mert mint sport igen jó, szórakoztató és kemény, ember nem él a földön szerintem aki ezzel ne értene egyet.

Mint harctechnika.. tudnám kritizálni, de ugye nem mindig ilyen nézőpontból tekintünk valamire. És sport nézőpontból tényleg kemény, férfias.

2013. nov. 10. 21:22
 6/10 anonim ***** válasza:
És hol vannak azok a komoly képzések?
2013. nov. 10. 21:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én fővárosi vagyok.

Itt található Hung Gar kungfu edzés, ami igen jó, Wudang kungfu (taichi) edzés, Jujutsu edzés, Savate edzés (és mellette Defense) Systema és WingChun.

És ha ezekből jó oktatók, jó áron tartanak edzést, persze lehet máshogy gondolni mint én, de biztos nem húznám az időmet más edzéssel. Esetleg kombinációként elfogadom hogy valaki szerint hasznos lehet ezeket például ökölvívó edzéssel kombinálni, ebben én is látom a fantáziát, de thaiboxlókhoz nem tanulni, hanem inkább alkalmi gyakorlásokért mennék. De ezt most az önvédelemért való közelharc gyakorlás oldaláról közelítve írom, csak ebből a szempontból tartom ezt az álláspontot.

2013. nov. 10. 21:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért megnézném, hogy egy Ramon Deckerst ki küldene le, ha még élne (RIP)
2013. nov. 10. 23:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, hozzuk fel a legnagyobb harcosokat.. Dekkers BÁRMILYEN stílusban nagy lett volna, és nyilván a saját stílusában sem az átlagos, itthon jellemző színvonalú oktatást kapta.

Értelmetlen 1-1 kiváló tehetséggel példálózni, a WingChun sem lesz über ále mert Yp Man vagy Bruce Lee igen jól tudta alkalmazni. Szerintem.

Ahogyan én sem leszek attól ügyes és szép és okos, hogy kint a Wudangban mocskosul ügyes emberek gyakorolnak. Saját magunknak kell kiemelkedni, ehhez a stílus csak egy eszköz, a jó felkészítő edző pedig egy nagyon kényes feltétel.

Ott vannak Pesten a Rehák Gyuriék például, jó edzővel mennyivel másképp thai boxolnak mint mások. Jah hogy oké, a Gyuri nem egy átlagos edző? Hogy ő tanult közben kis ezt is - azt is? Aha.. szóval így.. Én komolyan nem azért írok, mert szeretek beszólogatni aztán szeretem ha pofán rúgnak, hanem mert van egy ilyen meglátásom, elvben el tudnám viselni, ha mások is így látnák a dolgokat.

Tehát elvárom pl. a karatésoktól is, hogy belássák milyen sz.ar az itthoni verseny karate a valódi, eredeti karatéhoz képest. Van akivel sokat beszélgettem, gyakoroltam és már így látja :D

2013. nov. 11. 10:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezt igazából az egész állóbunyóra el lehet mondani, hogy túlságosan "széttördelt" rengeteg szabályrendszer, szövetség, elnevezés, de az alapja mindegyiknek ugyanaz.

Tehát nincs meg az, ami mondjuk a judóban, birkózásban megvan, például, hogy az olimpia a fő cél és mindenki ehhez igazodik, egy szövetség, egy verseny, egy bajnok.

Ezzel nem degradálni akarok, csak ez tényleg így van.

2013. nov. 11. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!