Hogyan érdemes elkezdeni a futást?
Eddigi torna tervem:
1 órás fegyencedzés (kezdőszinten vagyok, szóval olyan bemelegítésnek szánom), ez áll guggolásból, fekvőtámaszból, hídból, és lábemelésből. Nem egy kardió.
Utána jönne 1 óra kocogás/futás. Erről szeretnék tanácsokat kérni. Hogyan érdemes elkezdeni?
68kg körül vagyok, 168cm, ha ez számít. Terepen tudnék futni (földúton, dombokon keresztül).
sztem elsőnek ne fuss egy órát, hihetetlenül megterheli a szívet és a tüdőt.
kezd 20-30 perccel,majd folyamatosan növeld hol az időmennyiséget 5 percenként többet mindig így elérve az egy órát, majd a volument, vagyis, h milyen intenzitással futsz.
a legjobb, így tudod a legjobban beosztani az erőd, és a szív meg tüdő kapacitását is ha az elejétől fogva egyenletes tempóval futsz.
sok sikert.egy héten nem érdemes 2-3 alkalomnál többet futni, mert a lábnak a leglassabb a regenerációs ideje, és lehetőleg guggolásokat is csak heti 1-2 alkalommal csinálj, nehogy túledzd a lábad.
hát köszönöm a válaszokat...
remélem soványíthatok az erősen pandás alkatomon ezáltal
Ha nagyon erősen pandás, akkor lehet nem jó ötlet futással kezdeni. nehogy sok legyen a térdednek.
Ha nem vagy formában, vagy régebben futottál, akkor ajánlom ezt.
Az oldalon van 10 km-es távra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!