Mennyi szünetet tartsak? (többi lent)
Most kezdeném el a gyakorlatokat otthon . Ugrókötél , gugolások és nem mindig de futnék is . (Nem mindig van alkalmam rá iskola miatt...) És az lenne végülis a kérdés hogy mennyit csináljak belőlük és ha egy nap csinálom mennyit pihenjek rá . (A maxot megtudom csinálni amennyit csak bírok +1-et) Minden nap csinálnám . És még az lenne hogy chips vagy egy kis kólát lehetne inni miután elkezdtem? NEm vagyok valami idős de én télleg hoszútávra tervezném ezt (persze idővel edzőterem meg stb.)
14/F
:DDDD Chips meg egy kis kóla, azaz rozsdamaró?
Úgy látom nagyon elszántad magad, hogy egészséges életet próbálj élni:))
De ezt félre téve nem jó.
Ha most ezt normálisan elakarod kezdeni, akkor próbáld meg az egészségtelen ételeket mellékezni(CHIPS,KÓLA)
Hidd el, nem lesz semmi bajod tőle, ha elhagyod őket:)
Ha valami tényleges eredményt is elakarsz érni, akkor fehérje, szénhidrát és némi zsír is kell az edzések mellé.
Tehát most ugrókötél, gugolás, futás és ennyi? Felsőtestre hol maradnak a gyakorlatok? pl fekvő, hasazás és még sorolhatnám. Vagy mindenre vagy egyikre se. Mert úgy van értelme.
A futást azt minden második nap kellene, tehát heti 3 alkalom az ideális. Fontos, hogy rövid távval kezd, majd mindig egy picivel növeld a távot. Vagy akár az iramot.
A többit pedig mehet heti 4-5ször. Annyi még neked elég.
Mindegyikre kitalálsz 1 gyakorlatot és abból elkezded, mondjuk 10el. Másnap már 1el többet csinálsz. Amikor már nem megy az 1el több, akkor addig csinálod ameddig eljutottál a még menni fog.
Ami nagyon fontos még az edzés előtti bemelegítés edzés végén pedig statikus nyújtás. Adott pozíciót 30mp megtartva.
Nagyon röviden ennyi.
1 javítást tennék amiket írtam, hogy egy adott izomcsoportra akár több féle gyakorlatot is kitalálhatsz. Persze ezeket csak saját testsúlyos edzésekre értem.
Azt hogy mennyi sorozatot csinálsz az már csak rajtad múlik.
De ha nem is minden nap fel is lehet osztani heti 3 alkalomra. Akkor viszont több sorozat kell. Tehát sok féle képen lehet ezt:)
Legjobb ha csinálsz egy edzéstervet előre és akkor nincs az, hogy valami kimarad vagy nem tudod hol jársz.
(Az se jó ha túlzásba viszed, azzal nem fog fejlődni az izom sőt még rontasz a helyzeten.)
Edzés előtti bemelegítés se maradjon ki. Utána pedig mehet a statikus nyújtás 1 pozíciót 30mp megtartva. 2-3szor.
Még utoljára pedig azt, hogy kaja nélkül nem lehet komoly eredményt elérni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!