Normális ez?
Már egy éve végzek súlyzós gyakorlatokat. Van rendes edzéstervem, szabályosan végzem a gyakorlatokat, edzőhöz is járok.
A lényeg az ,hogy minden egyes edzés után van izomlázam, mivel nagyon megeröltetem magam.
Az izomláz akár 2-3 napig is eltart.
Az izomtömeg növelése a célom. Valamint nem szoktam rá edzeni az izomlázra mert tudom ,hogy az nem tesz jót max egy kicsit meg kell eröltetni.
(Tudom sokan azt hiszik,hogy rá kell edzeni meg a tejsav meg minden, ezek hagyjuk).
Az izomláz egy természetes reakciója az izmoknak,amikor megterheled.
A gyakorlat utáni megfelelő nyújtás elengedhetetlen,így vagy nem alakul ki izomláz,vagy csökken az intenzitása.További előnye,hogy nem leszel "merev" és az izmaid is jobban fognak fejlődni.
Ha túlságosan megterheled magad,akkor az izmok mikrosérülése olyan mértékűvé válik,hogy bekövetkezik az izomgyulladás.
1.Bemelegítés 2.Gyúrás 3.Nyújtás!!!
Ja és nem utolsósorban.... nem árt,ha pótolod az elvesztett vitaminokat ásványi anyagokat,vizet,nyomelemeket!
Köszi a válaszokat!! :)
Fehérje, vitamin megvannak. (és a szénhidrát valamint a zsír is)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!