Igaz az, hogy a fegyencedzés mint erősítési fajta, nem elég küzdősportokhoz?
Fegyencedzés.
Pár éve mikor berobbant úgy okoskodott minden puhány ismerősöm, aki eddig otthon verte a farkát, mintha már 10 éve benne lenne, mindezt azér, mert elolvasta a könyvet és valamiféle elégtételt vehetett a gyúrósokkal szemben, akiket mindig is utált, mert a lelke mélyén féltékeny volt(most ue. a hekyzet a street workout).
Szal nagyon nagy volt a szájuk, gondoltam belenézek.
Hát a hülye én nem rögtön tudta az egykezes fekvőt, egylábas guggolast meg a többit??
Egyedül az egykezes húzó nem ment, de hát 95 kilósan.
Ezzel szemben a nagy fegyencek a 90-be nem bírtak belenyomni....
Egy pár küzdősportoló aki végzett/végez súlyzós edzést:
Alexander Karelin - 3x olimpiai bajnok birkózó
Jordan Burroughs - olimpiai bajnok birkózó, az egyik legnagyobb potenciál manapság a sportágban
Mike Tyson - profi bokszoló, nehézsúlyú világbajnok
Evander Holyfield - profi bokszoló, szintén világbajnok
Kim Jae-Bum - olimpia bajnok cselgáncsozó
Masahiko Kimura - egykori judo nagymester
Brock Lesnar - ketrecharc világbajnok
És még lehetne sorolni.
Úgyhogy ennyit erről a sz@r fegyencedzésről...
ha jól olvastam,akkor a 3. rész fog konkrétan a robbanékonyságról és az állóképességi edzésekről szólni.
de valóban.
ez már régen létezik a crossfitnek van csomó saját testsúlyos köredzése,ami tele van robbanékonysági gyakorlatokkal is.
súlyzós edzésből meg a kettlebell lehetne egy jó választás,annak a robbanékonyság az egyik lényegi eleme és az állóképesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!