Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hi Tec whey c-6, és shaker...

Hi Tec whey c-6, és shaker használat?

Figyelt kérdés

na szóval tegnap vettem shakert és whey c6-ot, és az lenne a kérdésem hogy nekem elég a napi 1 adag fehérje, edzés napon edzés után rögtön egy kis szőlőcukorporral, és pihenő napon mikor igyam?

és ha 30g fehérjét rakok a shakerbe és még kb 40-50 g szőlőcukrot, akkor is 300 ml vízzel csináljam vagy kicsit többel?

és hogy kell, elején a shakerbe a víz, utánna bele a cuccok, és csak rázom párszor vagy mi? (bocsi még nem volt ilyenem, és nem is nagyon láttam amikor mások csinálták)

2013. júl. 31. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon túlliheged a dolgot. Bele a fehérje, dextróz, azután víz, összerázod és megiszod. Reggel kell mindenképpen, vagy 4 darab tojás, vagy 20g whey c-6 (bár abban csak 16g fehérje lesz). Edzés után annyi kell, hogy kb. 0,5*ttskg fehérje legyen bene, dextrózból mehet 1*ttskg.
2013. júl. 31. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Amúgy nem úgy nézzük ezt a fehérjepor dolgot hogy egy nap hány adag, hanem hogy mikor mennyi fehérje kell.
2013. júl. 31. 15:39
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, az adagaot úgy értettem hogy én 63 kg vagyok és 110 g fehétjét beviszek naponta, megnéztem többször, és akkor elég 1 adag
2013. júl. 31. 15:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Na, ácsi:

Edzés után testtömeg x 0,5g fehérjemennyiség kell. Tehát pl, ha vagy 60kiló, akkor neked egyből edzés után kell 30g fehérje. De mivel a fehérjekészítményed nem 100%-ban tartalmaz fehérjét, így ezzel is számolni kell. Tehát egy 80%-os proteinkészítményből kb 40g-ot kell kimérni, hogy 30g fehérjéhez juss.

Aki pedig a tojást ajánlotta:

Nyers tojást ne egyél mert: szalmonellás is lehetsz, nyersen nem szívódik fel a fele sem és még vitaminhiányt is okoz, mivel a nyers tojásban lévő avidin enzim megköti a biotint.

2013. júl. 31. 16:48
 5/8 anonim ***** válasza:
ja, elnézést, nem nyers tojásról volt ott szó.:)
2013. júl. 31. 16:49
 6/8 A kérdező kommentje:
de akkor reggel mehet főtt vagy tükörtojás?
2013. júl. 31. 17:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Montez !

estére tudsz valami lassan felszívódó fehérjeforrást ajánlani?

2013. júl. 31. 17:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, reggel mehet főtt vagy sült tojás, este lefekvés előtt fél-egy órával pedig sovány túró kellene. Ebben van lassan felszívódó fehérje, a kazein.
2013. júl. 31. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!