Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hol tudnék meg tanulni katana-...

Hol tudnék meg tanulni katana-val vívni?

Figyelt kérdés
Már régóta szeretnék megtanulni katana-val vívni és már keresztem is googleba de nem találtam semmit, így csak idefordulhattam. Esetleg valaki ha tudna egy ilyen tanfolyamot ahol meglehet tanulni akkor kérem írja meg hogy mi az és hol lehet elérni. Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 29. 21:53
 1/3 aikiboxer ***** válasza:
100%
Vívni vagy kendón, vagy keress rá arra a googleban, hogy "ken jutsu edzés". :)
2013. júl. 29. 22:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kendo sportvívás, kenjutsu történelmi vívás.

Budapesten van több Kendo klub is (www.kendo.hu). Kenjutsuból meg www.katori.hu és www.shinkendo.hu amit érdemes megnézni.

Kendo a te sportod, ha akarsz versenyezni és sokat szabadon vívni (kenjutsu általában formagyakorlatokon keresztül oktat). Pár mozdulatot nagyon magas szinten megtanítanak. A hátránya, hogy egy sport. Csak nagyon beszűkített támadási lehetőségeket enged, amiket bambusz fegyverekkel kell megtámadni. Ezek a shinai nevű "kardok" sajnos teljesen egyenesek, nagyon könnyűek és túl hosszúak, nem tükrözik a katana valós tulajdonságait. Tehát csak kevés technikát alkalmaznak, de azt nagyon jól csinálják.

Kenjutsu a neked való, ha harcművészeti szempontból érdekel a téma. Itt is megtanulsz kardal vívni, de (attól függően, hogy hova jársz) elég kevés szabad vívást fogsz gyakorolni. Formagyakorlatokra helyezi a hangsúlyt, amin keresztül sok támadást és ezekre való védekezést sajátíthatod el. A kendoval ellentétben itt használnak igazi kardokat is, a curriculum része.

Nem tudom mire számítasz, de ha filmek alapján tetszett meg valószínűleg csalódni fogsz; csak kevés film tükrözi a fegyveres harc valóságát.

Mindegy melyikre mész, egy év biztosan fog kelleni, hogy elkezd érezni/érteni miről is van szó. Fejlődni ezekben nem lehet gyorsan.

2013. júl. 30. 08:56
 3/3 anonim válasza:
Figyi én a Bujutsu- Kai Munenori-t kezdem most(ez a szamurájok lelki és testi útját tanítja, kard melett pusztakezes, nuncsaku, és még van pár fegyver amit tanítanak), és szerintem ez egy elég jó, de katanával szerintem nem vívni szoktak, de részlet kérdése. a Kendo nekem nem tetszik, méghozzá azért, mert SZERINTEM semmi köze az igazi szamuráj harchoz.
2013. nov. 7. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!