A futásnál/kocogásnál a hangos légzés; "lihegés" szívbetegséget jelez?
Szoktam futni járni. Két-két lépés be-ki légzés. Hamar fáradok - rossz az állóképességem, ezen dolgozom -, és hangosan veszem a levegőt.
Amikor sétálok és mások elfutnak mellettem, alig hallom, hogy levegőt vesznek.
Rossz a technikám? Rossz az állóképességem, ami javulni fog?
Orvos meghallgatás alapján még nem mondta, hogy menjek kardiológiára; mellkasröntgenen szív alakja, mérete rendes; pulzusom rendes szokott lenni; vérnyomásom is.
Asztma pár éve tüdőgyógyász által kizárva.
Amúgy szédülést, mellkasi nyomást, szúrást nem szoktam érezni; a pulzusom kocogás után helyreáll, maximum annyi, hogy marad mondjuk 85 egy darabig, de az állítólag normális.
Vélemények?
20/L
Nem sűrűn veszek levegőt, csak hangosan, mint egy gőzgép.
Tüdőkapacitás növelésén rajta vagyok. :) Kórosan nem kevés, mert a spirometria kimutatta volna, mikor anno - másért - végeztettek. De azért nem árt növelni.
Szia!
Látom nem mostani a kérdés, de azért válaszolok.
Én magam sem vagyok nagy futó (kivéve ha mondjuk focizok vagy valami más játék, mert akkor szétfutom az életem is néha:D), de önmagában a puszta futást nem csinálom magas szinten. Szerintem a lihegéssel nincsen semmi baj. Mióta futsz? Mert ha nem rég kezdted, sztem bőven normális. Az meg, hogy hangos vagy lehet pont ez miatt is, hogy muszáj kapkodnod a levegő miatt, mert még nem bírod annyira jól. Én sem vagyok teljesen halk, de úgy csinálom, ahogy nekem kényelmes. Pontosabban, orron át belégzés, azután szájon át ki. Szabályosan végig, tempótól függetlenül. Az intenzitása nőhet vagy csökkenhet, de szabályos marad végig a légzés. Mert ugye ellenkező esetben mondják, hogy "szúr az oldalam" :DD
Remélem azért segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!