Miért tudom lassan mozgatni a nunchaku-t?
A zsonglőrködés jó példa, mert a nunchakuval két dolgot lehet tenni:
1) zsonglőrködni -- helikopterré alakulsz át, és olyan figurákat mutatsz be, hogy az emberi szem még követni sem képes a fegyver mozgását -- ez simán megtanulható internetről, ha van bármilyen tradícionális karate/kung-fu múltad, ahol a lábmunkát megtanultad.
2) harcolni -- na itt nem pörgetjük a fegyvert, hanem küzdünk vele; vannak benne elfogó technikák, dobások stb. Ez nem tanulható meg internetről, edzőpartner kell hozzá.
hát elsősorban harcolni szeretnék megtanulni vele,hogy tudjam használni,jól pörgetni..nem erre az alkaron,meg kézfejen pörgetésre gondolok,ahol a lánc pörög a kezemen,hanem ahol a nyelét fogom és úgy pörgetem,mikor a hónaljamhoz rakom be,hátam mögé és alulról fogom át stb.
Á-á.
A közelharc nem ebből áll. Elmozgásból, jól begyakorolt ütésből, gázspréből és futásból.
Mire nuncsákót elővarázsolsz már téged mozogtak ki, ütöttek meg és fújtak le (vagy használtak rajtad élesebb fegyvert).
Mozogni tanulj meg egy emberhez alkalmazkodva és ütni rutinosan, gondolkodás nélkül (ökölvívás mindkettőre) aztán mellé gyakorolj gázspré előrántást.
Nem kioktatást írok, ennek van értelme. Senkit sem képeznék nunchaku használatra: irreális. Idővel el lehet sajátítani, ha már fontosabb alapok megvannak!
Akkor a rátermettségeden múlik :)
Nem ismerek oktatóvideókat de van egy oldal videós 'önképzéshez' ami elég jó.. sok szakértő tesz fel videókat.
Nemtom ezt találtam-e meg, mindenesetre keresgéltem és a helyedben ezen a csatornán nézelődnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!