Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért tudom lassan mozgatni a...

Miért tudom lassan mozgatni a nunchaku-t?

Figyelt kérdés
Vettem nunchakut,de túl nehéz és lassan tudom pörgetni.Sok videóban látom úgy pörgetik alig lehet látni,hogy mozog.De valamiér én nem tudom úgy megpörgetni,eléggé lassú.Valahol olvastam,hogy megvan adva mekkorának kell lennie az alkarhoz képest stb. Valaki tudna segiteni?
2013. júl. 14. 13:22
1 2
 1/12 aikiboxer ***** válasza:
Amikor gyorsan pörgetik, akkor plusz egyszer átfordul a lánc a csuklódon. Egy pillanatra elengeded, átfordul a csuklódon és újra megfogod a másik szárat. Majd küldök videót, hogy hogyan, de most telefonon vagyok. (És ha kívülről nézed, sokkal gyorsabbnak tűnik amúgy is, mint amit magadról látsz.)
2013. júl. 14. 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Technika. Ki tanított?
2013. júl. 14. 16:23
 3/12 A kérdező kommentje:
hát sajnos a közelben nem értenek ehhez,ezért magam próbálok,internet segítségével megtanulni.
2013. júl. 14. 20:12
 4/12 anonim ***** válasza:
A nunchaku fegyver. Fegyverrel autodidakta módon gyakorolni.. nem mondhatom hogy nem lehet, de senkinek sem ajánlanám. Aikiboxer bizonyára hasznos videót fog ajánlani, úgyhogy kapsz itt segítséget a fórumon, de.. végülis én meg 3 labdával zsonglőrködöm, és magamtól tanultam.. hajrá, meg ne sérülj gyakorlás közben.
2013. júl. 14. 20:29
 5/12 aikiboxer ***** válasza:

A zsonglőrködés jó példa, mert a nunchakuval két dolgot lehet tenni:

1) zsonglőrködni -- helikopterré alakulsz át, és olyan figurákat mutatsz be, hogy az emberi szem még követni sem képes a fegyver mozgását -- ez simán megtanulható internetről, ha van bármilyen tradícionális karate/kung-fu múltad, ahol a lábmunkát megtanultad.

2) harcolni -- na itt nem pörgetjük a fegyvert, hanem küzdünk vele; vannak benne elfogó technikák, dobások stb. Ez nem tanulható meg internetről, edzőpartner kell hozzá.

2013. júl. 14. 20:34
 6/12 A kérdező kommentje:

hát elsősorban harcolni szeretnék megtanulni vele,hogy tudjam használni,jól pörgetni..nem erre az alkaron,meg kézfejen pörgetésre gondolok,ahol a lánc pörög a kezemen,hanem ahol a nyelét fogom és úgy pörgetem,mikor a hónaljamhoz rakom be,hátam mögé és alulról fogom át stb.

http://www.youtube.com/watch?v=3ssPCQdNw98

http://www.youtube.com/watch?v=HBwGK8Nf5zI

2013. júl. 15. 23:25
 7/12 A kérdező kommentje:
röviden:bruce lee ahogyan pörgeti,persze azért nem annyira durván,de olyan mozdulatokra gondolok!
2013. júl. 15. 23:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Á-á.

A közelharc nem ebből áll. Elmozgásból, jól begyakorolt ütésből, gázspréből és futásból.

Mire nuncsákót elővarázsolsz már téged mozogtak ki, ütöttek meg és fújtak le (vagy használtak rajtad élesebb fegyvert).

Mozogni tanulj meg egy emberhez alkalmazkodva és ütni rutinosan, gondolkodás nélkül (ökölvívás mindkettőre) aztán mellé gyakorolj gázspré előrántást.

Nem kioktatást írok, ennek van értelme. Senkit sem képeznék nunchaku használatra: irreális. Idővel el lehet sajátítani, ha már fontosabb alapok megvannak!

2013. júl. 16. 01:25
 9/12 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam,hogy megvannak az alapok,karatézok egy ideje,fegyver nélkül is meg tudnám magam védeni,csak nagyon tetszik a nunchaku,ezért kezdtem el vele tanulni!De szokás szerint megint eltérünk a kérdéstől:)Sok helyen olvastam,hogy meg lehet tanulni neten is,szerintem simán összetudnám hangolni mozgással,mindennel együtt a pörgetését,csak pörgetni szeretnék megtanulni!
2013. júl. 17. 09:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Akkor a rátermettségeden múlik :)

Nem ismerek oktatóvideókat de van egy oldal videós 'önképzéshez' ami elég jó.. sok szakértő tesz fel videókat.

Nemtom ezt találtam-e meg, mindenesetre keresgéltem és a helyedben ezen a csatornán nézelődnék

http://www.youtube.com/watch?v=Lwdys0HWC2M

2013. júl. 17. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!