Ha szántőföldön futok, az rosszat tesz a bokának (volt aki azt mondta hogy rosszat tesz) vagy bármi más miatt lehet káros? (úgy értem ha rendszeresen futok így, nem arra gondolok hogy egyszer kitöröm a bokám)
Ugye Sperseussal ebben más nézetet vallunk.
Bizonyára puhább talajon futni jobb mint betonon.
Lassú kocogás mindig sok teret enged a túl nagy rázkódásnak (egyéni érzékenység változó: nemtől és testfelépítéstől is függ, nem mindenki egyformán érzékeny, én relative jól bírom bár hosszú távon ártalmakat okoz nekem is a kocogás, pedig férfi vagyok).
Én mezítláb sprintelnék a földön. Ha nem megy ki a bokád (márpedig meg kell hogy erősödjön) akkor természetes, puha talajon ez az intenzív, dinamikus edzésforma részemről ajánlott az erősítő, egyéb edzések kiegészítéseként.
Szerintem teljesen jól megteszi. Régen rengeteget futottak ilyen helyeken az emberek, köztük a most 65 éves édesapám, akinek semmilyen boka problémája sincs.
Gumiszőnyeg lenne az ideális (mint a Margitszigeten), de a betonnál még mindig sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!