Görkorcsolyát vennék hobbinak, nyáresti mozgásnak, mire figyeljek oda? És aki ért hozzá, mit jelentenek ezek?
Lenne egy ACER sport IN-LINE skates ABEC-7 82A Softwheels (gondoltam leírom a dobozon lévő véleményem szerinti főbb infókat) görkori és egyrészt érdekelne,mi mit jelent másrészt,hogy jó választás-e az elképzeléseimnek????
Itt egy kép is,ha Valaki így ismrené:
Az ABEC-7-ről már olvastam,hogy jó,a 82A gondolom a kerék keménysége lehet,de itt rögtön van több kérdésem is.Mi az,hogy szilikon? Az jobb vagy rosszabb mint a gumikerék? És a 82A keménység jó? Azt mondják ez nem az a gagyi zörgős műanyag,csak megzavart,hogy nem gumit írnak,hanem szilikont.
(És tényleg 1 számmal nagyobbat kell venni?)
Plusz kérdés,hogy a Barátnőmmel akivel elvileg többször is korizni fogunk együtt, ugyanolyat szerezzünk be? Vagy így hobbi-sportnál nem számít 1 kis különbség illetve mi az,amiben mindenképpen egyezzen a szerzeményünk?
Köszi!:)
vannak külön nőknek szánt korik. mert a vádlijuk nem olyan vastag mint a férfiaknak. ha komolyan gondolod a korizást, akkor márkás, minőségi korit vegyetek, ami akciósan is 20-30k között van. Az olcsó 10k-s korikat gyorsan felejtsd el az nem görkori, csak annak látszik.
márkás: Roces, Rollerblade, K2, Ultrawheels, Salomon, stb Fila, Nike is gyárt korikat.
Féket szereljétek le első körben.
Védőfelészerelést mindeképpen vegyetek, addig ki se menjetek az utcára amig az nincs
térd, könyök, csukló, opcionálisan sisak
ABEC-5 vagy 7 teljesen jó, a 82A tényleg a keménység, az is megfelelő, ez éppen puha kerék, de a fitness korihoz az kell
minél nagyobb a kerék annál gyorsabb, de annál kevésbé fordulékony
És a nagyságot mi jelzi és melyik a jó? Ez női kori,amit linkeltem nem? Gagyi? Pedig abEc7-es.:(
Féket miért szerelnénk le? És mi ez a nagy óvatosság (védőfelszerelés)? KÖSZI!:)
Görkori vételnél arra figyelj elsősorban hogy boltban vedd és ne rendeld, mert fel kell próbálni először is. Sok van ami kényelmetlen, nem illik a te lábadra, nyomja a bokád, ilyennel nem lehet normálisan közlekedni sem. A másik meg a méret, nekem például 36-37-es cipőim vannak, a korim meg 40-es. Egy 37-es kori rám sem jött olyan kicsi volt. Nem értem a méretezést. Igaz nem 30ezres korim van, hanem egy olcsóbb, mert hobbi gurulgatásra az is megteszi. Az enyém 5000 ft sem volt, de több éve megvan, nincs baja, nem rossz. Hasonlít arra amit linkeltél.
A féket írták előttem, azért szereld le mert valószínűleg inkább zavarni fog, azzal megállni szerintem a legnehezebb, minden más módszer sokkal egyszerűbb (youtube videokból meg lehet tanulni a megállás mozdulatát, jóval könnyebb mint fékkel, azzal leginkább csak seggre esni lehet). A védőfelszerelés meg mindig fontos, én mondjuk csak csuklóvédőt használok, mert mindig úgy esek, de húgom térdre esik mindig vagy seggre és a könyökére. Ez igen fájdalmas és csúnya lenne védőfelszerelés nélkül.
Kedves Utolsó! Köszönöm szépen a válaszod,sokat segítettél. Régen göriztem,szóval remélem majd visszajönnek az emlékek,mit hogyan is kell (remélem olyan ez,mint a biciklizés),a Barátosnőm lesz az,aki most tanul meg Velem.Meg a Szomszédkislányt fogom még elvinni párszor esténként,na Őt mindenképpen csak védővel terveztem vinni,de a saját épségemre nem nagyon gondoltam,illetve nem nagyon érdekel:)...
Szóval,a helyzet az,hogy ahol élünk,nincs olyan üzlet,ahol görkorit árulnának,ezért eddig rendelni szerettünk volna....de most hogy mondod....igazad van tökéletesen! Utána nézek majd a neten,hová is menjünk el,ahol hasonló árban tudnánk venni görit,mint Te is.Mert kb. annyink lenne rá.
Egyébként ezért is gondoltam jónak a rendelést,mert egy alighasznált 5 ezer Ft-os jobb minőségű, mint egy újonnan vett ~5 ezer Ft-os.Szóval emiatt lehet,hogy be fogom vállalni a rizikót,nemtudom....mindenesetre elgondolkodtattál.
A védővel kapcsolatban is gondolkodom.... szerinted anyagból készült védők is megteszik,illetve több mint a semmi,vagy Te mindenképpen műanyagbetétest javasolsz?
Köszi mégegyszer Mindkettőtöknek,hogy válaszolt!
Még annyit az általam linkelt görkoriról,hogy azt írják máshol róla,hogy "puhacipõs" ez jó???? Mert azt Én is látom a képeken,hogy olyan effektíve,mintha sportcipő lenne görkorivá alakítva. Eddig ezt csak szimpatikusnak véltem,merthogy látom jól szellőzhet,de elég stabilak ezek? Nekem régen kemény műanyag volt az egész, szivacsos betéttel.
Más: Olyan kérdésem van még,hogyha az utunkon valamelyest főútvonalat is kell érintenünk (községben lakunk,szóval ne városi közeget képzeljetek,de valahogy a mellékutakra is el kell jutnunk - tehát érintenünk kell majd),akkor láthatósági mellényt kell vennünk? Vagy milyen szabályok vonatkoznak majd az eszközzel közlekedve? Olyat esetleg meg se próbáljunk,hogy szomszédos községbe átkorizunk? Mert ha már be merünk vállalni nagyobb távot,akkor ez is benne lenne a pakliban....:) KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
Régen nem kellett láthatósági mellény amikor éjjel átmentünk Agárdról Velencébe, most már lehet, hogy kell. ha gyalogosként kell, akkor görkorisként is
a softboot kényelmesebb mint a hard
rugalmasabb, jobban szellőzik
ha sokat mész úttesten (ezzel nincs baj) az aszfalt nem olyan sima mint a járda, enni fogja a kerekeket, arra készülj
a női koriknál ki van írva, hogy női, illetve a típusában, számozásában általában szerepel a W
5000 forintos görkoriszerű tárgyaktól én tartózkódnék, több velük a gond, mintha veszel normálisat
igaz, az sokkal drágább, de egy görkorit 5-6 évre veszel, nem félévre.
más az anyagminőség, más a sin, más a cipő, más a kerék. a 30 ezer forintos korinál sin nem fog szétnyílni, a kerék nem fog eltörni
5 ezer forintból az ember egy olcsó kerékszetet vesz (4 kerék)
védőcucc
a védőcucc azért kell, hogy elkerüld a drága kórházi kezelést és gipszet
láttam oylat, aki simán csak leült, de eltörött a csuklója
ebből is érdemes normálisat venni, kemény műanyagot amiben van légrés is ami tompítja az ütést, a védőcucc nem díszítés
a fék sokszor jó, de fennakadhat, aminek csúnya perec a vége. fennakadhat padkán, koszorúzás közben. én például úgy nyaltam fel a betont, szép vércsíkot húzva
készüljetek fel arra is, hogy el fogtok esni, ez mindennapos dolog, régebben amikor haverokkal sokat koriztunk, azt mondtuk, ha nem estél el, aznap nem is koriztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!