Balaton átúszás! Elmerjek indulni?
Már régi tervem volt, hogy egyszer nekivágok, de eddig sosem jött össze. Most nem lenne más programom, így szívesen belevágnék, viszont jelenleg a kondim van kicsit leeresztve. Így a vizsgaidőszak alatt nem sikerült túl sokat mozognom.
Régen versenyúsztam, illetve a vízi mentő vizsgára is készültem (végül odáig sem jutottam el). Ősszel még jártam úszni, akkor ilyen 1-1,5 órákat úsztam kényelmes tempóban megállás nélkül. Ez szerintem most is menne, nagyobb kihagyások után is ment. Jövőhéttől akár mindennap is le tudok járni az uszodába, szeretnék is, de elbizonytalanodtam.
Sok videóban azt látom az embereket, hogy arról nyilatkoznak, hogy valójában alig készültek és simán meg lehet csinálni.
Aztán szakemberek és sportolók véleményét olvastam, akik azt állítják komoly felkészülést igényel egy ekkora táv, hónapokkal előtte el kell kezdeni úszni és heti 2-3 alkalommal legalább 1 órát úszni egyhuzamban.
Akkor most mi az igazság?
Medencében 3100 volt eddig a "csúcsom", 25 méteresünk van én itt konkrétan szédülök már az 1500-adik után a sok fordulótól, esélytelen hogy megpróbáljam itt leúszni az 5200-at.
Én 2003-ban úsztam át először. Akkor egy héttel előtte kérdeztem meg a kollégámat: "Te, nem mostanában lesz a Balaton-átúszás? Nem indulunk?" És megcsináltuk. És azóta még ötször. Igaz, hogy azért edzünk rá (általában csak hétvégenként, nyílt vízen), de én a jobb időeredményre megyek. Tavaly volt a hatodik átúszásom, és egyéni csúcsot úsztam. Egyszer voltunk Porecsben is (2005-ben), amikor nem rendezték meg a BÁ-t. 2010-ben sem volt, akkor leúsztuk medencében a távot.
Ha a fele megy különösebb edzés nélkül, akkor menni fog az egész is. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!