Kinizsi 100-on nagyon vészesek az emelkedők az elején?
Kinizsi 40-et vettem célba hétvégére. Olvastam beszámolókat, írják hogy az elején elég nagy emelkedők vannak.
Igazából idén kezdtem el a túrázást, 2x 10 km volt először, majd elmúlt 1 hónapban voltam 3 x 20km-en. viszont 500-as szintnél több egyiken sem volt. mivel kezdő vagyok, főleg a felfelé menet izzaszt meg, és ott vesztek időt. már van olyanom ami méri a sebességet, és átlagban 4,5 az sebességem, ami ugye felfelé visszaesik akár 3ra is, ha annyira meredek.
teljesíthető igy 10 óra alatt? főleg az elejétől félek, ahogy látom 25 km után már nincs is emelkedő a 40 végégig.
Nem baj az, ha megizzaszt! :-D Az a lényeg! Igen vannak benne tápos emelkedők, de ez ne ijesszen el. a Kinizsi 4o csak 36km, szóval azt simán túl lehet élni.
Először fel kell mászni a nagy kevélyre, hosszúhegyre, de a legsúlyosabb a pilis megmászása lesz. Az kemény. de ha egyszer már felszenvedtétek magatokat, akkor 22km után már csak szintes és lefele kell menni. Itt találod a túra szintmetszetét: [link]
Jó utat!
"bánya hegynél is vészesebb ez az emelkedő? "
nem tudom, hogy pontosan hogyan érted a bányahegyet... nem annyira brutál, mint a Gerecse 5o-es túrán, ahol Héreg felől mászunk a bányahegyre, de a Kinizsis útvonalon a bányahegy sétagallop, annál dúrvább a Pilis. A pilissel az a baj, hogy hosszan folyamatosan emelkedik, ami elég kimerítő tud lenni. De nem olyan borzasztóan meredek, mert szerpentinezik az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!